Üniversitede 3.6 liraya iki yemek

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede 3.6 liraya iki yemek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2010 00:00

Ege Üniversitesi’nin ilk kadın rektörü olan Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, öğrencilerin sağlıklı beslenmesi için, bir lira seksen kuruşa çorba, iki yemek, tatlı yemesini sağladı.

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi’nin ilk kadın rektörü olan Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Göreve geleli 18 ay oldu. İlk işimiz yemek özelleştirmesini feshetmek oldu. Kendi yemeğimizi çıkarıyoruz. Öğrencilere sağlıklı yemek yediriyor, sabah kahvaltısı alışkanlığını kazandırıyoruz. Amacımız öğrencilerin dört yılda sağlıklı beslenmelerini sağlamak” dedi. Öğrencilere anne-baba şefkatiyle yaklaştıklarını belirtern Yılmaz, şunları söyledi:
“Bu bir sosyal sorumluluk görevi. Öğlen ve akşam yemekleri 1.8, sabah kahvaltısı 1.5. lira. Kahvaltı almayıp, çorba içmek isteyen 50 kuruş ödüyor. İlk etapta 4 bin kişiye hitap edeceğimizi düşünmüştük. Ancak çok talep geldi, 7 bin 500 kişiye yemek çıkarıyoruz. Gıda mühendisleri ve gıda teknikerleri bulduk. İnce eleyip sık dokuyarak ekip oluşturduk, eğitimleri iki ay sürdü.”
Obezliğe karşıyız
Ailelerinin emanet ettiği öğrencilerin sağlıklı beslenmelerini istediklerini vurgulayan Prof. Dr. Yılmaz, şu görüşleri dile getirdi: “Obez değil, sağlıklı mezun olacaklar. Kahvaltı, öğlen, akşam yemeği alışkanlıkları kazanacaklar. Kahvaltı alışkanlığını  dört yılda kazandıracağız. 2 bin kişinin katıldığı  ankette yüzde 90 memnuniyet bildirimi aldık.”

Öğrenciler ne diyor?

Haberin Devamı

Bircan Kor (18): Ziraat Mühendisliği’nde okuyorum, iyiki Ege Üniversitesi’ni kazanmışım, kendimi evde yemek yer gibi görüyorum. Gülseren Darende (18): Ziraat Fakültesi’nde okuyorum, yemeklerimiz çok güzel. Sağlıklı besleniyoruz, fiyatı da çok uygun. Tatlısı, çorbası içinde dört kap yemek yiyiyoruz.

Aslıhan Cengiz (19): İktisat okuyorum. Antalya’dan geldim. Yemeklerden memnunum. Tatlılar olsun, diğerleri olsun tadları çok güzel, fiyatı da çok uygun.

Gamzenur Korkut (19): Uluslararası İlişkiler hazırlık bölümünde okuyorum. Eskişehir’den geldim. Gayet güzel, evdeki gibi. Yemekler çok lezzetli ve sağlıklı, üstelik fiyatı da öğrenciler için bile çok uygun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!