UMUT'umuzu kaybetmeyelim

Güncelleme Tarihi:

UMUTumuzu kaybetmeyelim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2014 01:03

BAYRAKLI’da oturan tekstil işçisi Ümit Emrem (30) ile ev kadtını Emine Emrem (31) çiftinin, İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 4 aylıktan beri tedavi gören oğulları 3.5 yaşındaki Umut Yunus Emrem, genellikle yaşlılarda görülen miyelodisplastik sendromlar (MDS) hastalığına karşı savaşıyor.

Haberin Devamı

Tek çaresi en kısa sürede kemik iliği nakli olan Umut için bir yandan sosyal medyada kampanya başlatılırken, ailesi de her kapıyı çalıyor. Önce lösemi teşhisi konulan, daha sonra kemik iliğinin yeterince sağlıklı kan hücresi üretmemesi anlamına gelen MDS olduğu anlaşılan Umut’un sağlığına kavuşması için bir an önce uygun iliğin bulunmasını isteyen ailesi, kan bağışı çağrısında da bulundu.

Bağış çağrısı

Ümit Emrem, “Geçen hafta pazartesi günü enfeksiyon geçirdi. Ağrı, ishal, grip şikayetiyle geldik. Kuru öksürük de başladı. Şu anda tedavisi yapılıyor. Bir an önce uygun ilik bulunup nakil olması gerekiyor. Bu konuda yardım ve destek bekliyoruz. İnsanların dua etmesini, bize destek olmasını, ilik bağışçısı olmasını istiyoruz” diye konuştu.

UMUTumuzu kaybetmeyelim

Haberin Devamı

MDS nedir?

MDS (Miyelodisplastik Sendromlar) kesin nedeni bilinmeyen bir kemik iliği hastalığı. Kemik iliğinin yeterince sağlıklı kan hücresi üretmemesine neden olan bir hastalık. MDS asıl olarak yaşlılık hastalığı olarak biliniyor ve hastaların çoğunluğu 65 yaş üzerinde bulunuyor. Ancak MDS genç hastaları da etkileyebiliyor. İlaç tedavileri hala araştırılan MDS, çocuk ve gençlerde görülüyorsa tercihen yakınlarda bulunan uygun vericiden kemik iliği nakli tek tedavi yöntemi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!