Umutları onaran adam

Güncelleme Tarihi:

Umutları onaran adam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2016 16:54

DÜNYANIN  en büyük koşu etkinliklerinden biri olan Wings For Life World Run, omurilik araştırmalarını desteklemek için 8 Mayıs 2016’da 34 farklı lokasyonda üçüncü kez koşulacak.

Haberin Devamı

Koşunun Türkiye ayağı ise bu sene İzmir’de gerçekleşecek.  Start  14.00’te Gündoğdu Meydanı’nda verilecek. Herkesin katılabileceği yarışta tekerlekli sandalye sporcuları da aynı anda yarışa başlayacak. Koşuya spor, sanat ve basın dünyasından pek çok isim destek veriyor.

Yarışa katılan birçok sporcunun özel hikayeleri de var. Ancak bir isim var ki onun hikayesi onlarca insana umut niteliğinde. İzmirli şampiyon triatlet, Özel Sporcular Yüzme ve Triatlon Milli Takım antrenörü Mert Onaran. Onaran, 7 ay boyunca haftada bir gün 9 tekerlekli sandalyeli koşucuyu Wings For Life koşusuna özenle, emekle hazırladı. Onaran aslında İzmir’in gururu, başarılı sporcularından. İzmir’de kısıtlı şartlarda spor hayatını sürdürdü. Milli Takım sporcusu oldu. Aynı zamanda Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretmenlik Bölümü’nü bitirdi. Elitler Balkan Şampiyonluğu, Gençler Avrupa 3’üncülüğü gibi dereceleri bulunuyor. Eşi İpek de onun gibi başarılı bir sporcu. Halen İzmir’de triatlon antrenörü olarak çalışan Onaran’ın işinin bir bölümünün de manevi yönü oldukça yüksek. Onaran, Özel Sporcular Yüzme ve Triatlon Milli Takım antrenörü. Ulaştığımızda Portekiz’de özel sporcusu Şevval Tekin ile Avrupa Yüzme Şampiyonası’ndaydı. Onaran, “Manevi yönü çok fazla. Aylardır bu manevi duygularla omurilik felçli sporcularımla bu koşuya hazırlandık. Pınar Karşıyaka One Team olarak yarışacağız. Şimdi de Portekiz’deyim. Yarın ki yarışa katılmadan önce özel sporcum Şevval Tekin ile Portekiz’de Avrupa Yüzme Şampiyonası’na geldik. Türkiye’den ilk kez iki özel sporcu barajı geçti. Birisi de mental engelli ve otizmli sporcum İzmirli Şevval Tekin. Bu da çok gurur verici” diye konuştu.

Haberin Devamı

Umutları onaran adam

 

33 ÜLKEDE 34 LOKASYON

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 33 ülkede gerçekleşecek Wings For Life World Run’ın tamamı yarın Red Bull Tv üzerinden canlı izlenebilecek. Dünyanın dört bir yanında omurilik araştırmalarını desteklemek amacıyla Ford’un ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen ve 33 ülkede 34 farklı lokasyonda gerçekleşecek olan Wings for Life World Run, üçüncü yılında 100 binden fazla koşucu hedefiyle dünyanın en büyük yardım koşularından biri haline geliyor. Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek koşuya spor ve sanat dünyasından birçok isim destek veriyor. Türkiye Basketbol Ligi’nde geçen yıl şampiyonluğa ulaşan Pınar Karşıyaka Basketbol Takımı sezon başından beri tüm maçlarda yaptığı çalışmalar ve oyuncularının katılımıyla omurilik araştırmaları için yapılan Wings For Life’ın yanında yer aldı. Galatasaray futbol takımı da geçen hafta oynanan Bursaspor maçına “Koşamayanlar için Koşuyoruz” pankartıyla çıkarak bu konuda farkındalık oluşturmak için katkıda bulundu. Dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen’le birlikte Barcelona’da oynayan milli futbolcu Arda Turan, Beşiktaşlı Mario Gomez ve Red Bull Leipzig oyuncu Atınç Nukan da Wings For Life World Run’a destek veren isimler arasında yer alıyor.

 

Haberin Devamı

YAKALAMA ARACI KOVALAYACAK, SPORCULAR KOŞACAK

Benzersiz bir koşu deneyimi Wings for Life World Run farklı formatı da koşucular için ayrı bir deneyim sunuyor. Koşucuların tüm dünyada aynı anda koşmaya başlamasından tam 30 dakika sonra, sabit bir hızla ilerleyen yakalama aracı, sporcuları takip etmeye başlıyor. Yakalama aracının yanından geçtiği sporcu için yarış sona eriyor. Yakalama aracının en son yanından geçtiği sporcu, global şampiyon ilan ediliyor. Her yıl yükselen rekor mesafede de bu seneki yarışın hedefi 80 kilometre barajının üzerine çıkmak. Üst üste dünya şampiyonu olan Etiyopyalı Lemawork Ketema 2014’te 78 kilometre, 2015’te 79 kilometre koşmuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!