Uluslararası bir buluşma

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası bir buluşma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2009 00:00

10 üniversitenin yöneticileri uluslararası Eğitim Yönetimi Üniversite Konseyi buluşması için İzmir’e geldi.

Haberin Devamı

ABD Devletleri ve Meksika’dan 10 üniversitenin yöneticileri uluslararası Eğitim Yönetimi Üniversite Konseyi buluşması için İzmir’e geldi. Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleştirilen konsorsiyum İzmir’in uluslararası üniversiteler kenti olma yolunda önemli bir adım olarak nitelendirildi.

İNCELEMELER YAPTI

ABD’nin 50 yıllık eğitim yöneticisi yetiştiren ve dünyanın alanındaki en saygın kurumu olan Eğitim Yönetimi Üniversite Konseyi’ne üye üniversitelerin yöneticileri Türkiye ile işbirliği platformu olarak Yaşar Üniversitesi’ni seçti. ABD’den California  State University, University of California, Columbia University, Kansas State University, LaSalle University, Eastern Michigan, University of Massachusetts, The University of Mississippi, Syracuse University ile Meksika’dan Autonomous University of Guadalajara üniversitelerinin üst düzey yöneticileri Yaşar Üniversitesi’nde incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

MARKA KENT İZMİR

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, İzmir’in uluslararası üniversiteler kenti olma yolunda hızla ilerlediğini vurgulayarak, “Akademik kadromuzun yüzde 57’sini marka olmuş Dünya üniversitelerinden transfer ettiğimiz isimler oluşturuyor. Uluslarararası projelerde de yer alarak İzmir’i bir eğitim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. ABD üniversiteleriyle de bu yolda önemli adımlar atacağız, İzmir’i dünya çapında bir marka kent yapmak için katkıda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!