Üç Oscar ödüllü Bülbülü Öldürmek

Güncelleme Tarihi:

Üç Oscar ödüllü Bülbülü Öldürmek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2011 00:00

Yaz döneminde klasik film gösterimleri mekanı haline gelen Tarihi Havagazı Fabrikası, bu akşam sinemaseverleri ağırlayacak.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yeniden Sinematek’ etkinliğinin bu haftaki konuğu Harper Lee’nin Pulitzer ödüllü kitabından uyarlanan 1962 yapımı ‘Bülbülü Öldürmek’ adlı film olacak. Tüm zamanların en iyi filmlerinden olan eser, sekiz dalda birden aday gösterildiği Akademi Ödülleri’nde Gregory Peck’e ‘En İyi Erkek Oyuncu’, Alexander Golitzen’e ‘En İyi Sanat Yönetimi’ ve Horton Foote’e ise ‘En İyi Uyarlama Senaryo’ dallarında ödül kazandırdı. Gregory Peck, Robert Duvall, Paul Fix ve Alice Ghostley’in bir araya geldiği dram türündeki gizem dolu film, ayrıca Cannes Film Festivali’nde Robert Mulligan’a ‘Gary Cooper Ödülü’ kazandırdı.

Sinema eleştirmenleri, filmi klasikler arasına sokan özelliğini 3 Oscar ödülü kazanmış olması değil, zamanı aşarak bugüne hatta yarınlara kalan mesajı olarak tanımlıyor. Filmin Elmer Bernstein imzası taşıyan müziği ve bu müziğin eşlik ettiği açılış jeneriği oldukça dikkat çekici.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!