Türkiye’nin ilk çıplaklar oteli

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin ilk çıplaklar oteli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2010 00:00

Datça’ya 15 kilometre uzaklıktaki Emecik Köyü’nde, Akdeniz kıyısındaki 14 dönüm alana kurulu Adaburnu Gölmar, 1 Mayıs’tan itibaren ilginç müşteri kabul edecek.

Haberin Devamı

DATÇA Yarımadası’nın güneyinde, Emecik Köyü sınırlarında ve Akdeniz’in kıyısında 14 dönümlük arazi üzerinde iki yıl önce yaptırılan Adaburnu Gölmar Otel, 175 kişilik yatak kapasitesiyle 1 Mayıs’tan itibaren kapılarını dünya çıplaklarına açacak. Türkiye’nin ilk yasal çıplaklar oteli unvanını alacak tesisin internet ortamında tanıtımına başlandı. Tesislerin pazarlamasını Performans Turizm üstlendi.
Şirketin pazarlama yetkilisi Ahmet Koşar, şunları söyledi:
“Almanya, İngiltere ve Hollanda’dan yoğun talep var. Fransa, İtalya ve Norveç’ten de rezervasyona başladık. İsrail ve Rusya da ilgili. Çıplaklar oteli olarak hizmet verecek olan tesisler için satışlarımız yurtdışı acenteler aracılığıyla yapılacak. Türkiye’den müşteri kabul edilmeyecek. Ancak Türkler de yurtdışındaki acenteler aracılıyla otelden yararlanabilir. Çıplaklığa otel sahası içinde izin verilecek. Otel sahası dışında kamusal alandaki plajlarda çıplak denize girilmesine izin verilmeyecek. Ayrıca yarımadanın kuzeyinde Ege Denizi kıyısında firmaya ait ve dışarıya kapalı olan Çakal Koyu’nda isteyen müşterilerimiz çıplak denize de girebilecek. Tesiste Türk personel görev yapacak.”

Haberin Devamı

Datça ekonomisine büyük katkı sağlar

Şu ana kadar 200 kayıt alındığını belirten Ahmet Koşar, şöyle konuştu: “İlk yıl olduğu için fiyatları düşük tutmayı tercih ettik. Dünyanın gelir seviyesi en yüksek turistleri Datça’ya gelecek. Otel müşterilerimiz için ilçe turları düzenleyeceğiz. Datça ekonomisine önemli katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Dünyada natürist turizm giderek yaygınlaşıyor. Sadece Almanya’da 10 milyon civarında natürist var. Bu bir yaşam tarzı ve önemli bir sektör haline geldi. Birçok ülkede bunun örnekleri var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!