TÜRKİYE ALKIŞLASIN

Güncelleme Tarihi:

TÜRKİYE ALKIŞLASIN
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2012 00:00

Dünyanın konuştuğu derbi için görüş belirten teknik adamlar “Böyle maçların favorisi olmaz” derken, centilmence bir 90 dakika dileğinde bulundular. Beraberliğin ağır bastığını söyleyen hocalara göre kilit adamlar Banahane ve Şaban.

Haberin Devamı

Türk futbolunun en önemli derbilerinden biri olarak gösterilen Karşıyaka-Göztepe karşılaşması için geri sayım başlarken, sözü bir de PTT 1. Lig’de yer alan diğer 16 takımın teknik direktörlerine verdik. Ülke futbolunun iki numaralı organizasyonunda görev yapan teknik adamların ortak temennisi, “Karşılaşmanın centilmence geçmesi ve futbol dışı olaylarla anılmaması” olurken, skor tahmini olarak beraberlik fikri ön plana çıktı.

Kızıltan net konuştu
Kartalspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, eski takımı Göztepe’yi favori göstererek net bir tavır takınırken, Tavşanlı Linyit’in çiçeği burnunda çalıştırıcısı Hasan Sarı da “Ağırlık KSK’de” diyerek yeşil-kırmızılıları işaret etti. Maçın kaderini etkileyecek futbolcuların forvetler olacağı görüşünde birleşen teknik adamlar, KSK’den Banahene, Göztepe’den ise Şaban’ın ön plana çıkabilecek isimler olduğunu dile getirdi.

NE DEDİLER...

Haberin Devamı

Osman ÖZKÖYLÜ (K.Erciyes):
Bir başka takımı çalıştırırken skor tahmini yapmam yanlış olur. İki güzide camianın futbollarıyla hatırlanmasını, iyi olanın kazanmasını diliyorum.

Engin KORUKIR (Ç.Rizespor):
Umarım, biz futbol adamların ve tüm futbolseverlerin son düdüğün ardından ders çıkaracağı, keyif aldığını hissettiği bir müsabaka olur. Şanslar eşit.

M.Reşit AKSOY (1461 Trabzon):
Beraberlik ağır basıyor, ancak ikinci ihtimal olarak Göztepe’nin galibiyetini ön görüyorum. Göztepe’den Halil, KSK’den Dalmat kilit rol oynayacaklardır.

Bahri KAYA (Şanlıurfaspor):
Bence bu maç başladığı gibi 0-0 biter. Her iki teknik adam da tüm ülkenin takip ettiği, camialar için ayrı bir önem taşıyan maçtan puansız çıkmak istemez.

Hüsnü ÖZKARA (Torku Konya):
Türkiye’nin en özel maçlarından biri. Skor tahmini yapmam imkansız. Kemal Kılıç’ın ilk maçını eski takımlarından biriyle oynayacak olması önemli faktör.

Sait KARAFIRTINALAR (Buca):
Bana göre golsüz veya 1-1 biter. Bu tür derbilerde iki tarafı da üzmeyecek skor beraberliktir. Kemal Kılıç’ın toparlayıcılığı derbiye yansır mı bilemem.

Engin İPEKOĞLU (Denizlispor):
Türk futbolunun en kıymetli maçlarından biri. Keşke KSK’yi çalıştırırken Göztepe aynı ligde olsaydı da, ben de bu derbi mutluluğunu yaşayabilseydim.

Haberin Devamı

Mustafa UĞUR (A.Demirspor):
Stadyumda, canlı izlemeyi isterdim. Bence favori yok. Kazanana büyük motivasyon olur. Maçı konuşulur kılan atmosferi. Umarım coşkuyla, güzellikle anılır.

Reha ERGİNER (Manisaspor):
Göztepe formasıyla 1991-92’de bu heyecanı tatmış biri olarak mükemmel bir atmosfer yaşanacağını biliyorum. Seyirci KSK’ye avantaj sağlasa da, skor belli olmaz.

Levent Eriş (Adanaspor):
KSK-Göztepe maçı dünya derbisi değerindedir. Sonucunu merakla bekliyorum. KSK’de Banahene ve Adnan, Göztepe’de ise Şaban ve Dilaver sonuca etki edebilir.

Erhan ALTIN (Samsunspor):
1981’de 80 bin kişinin izlediği maçta Göztepe formasını giydim. O tansiyona rağmen hem futbolcular hem de taraftarlar stattan kol kola çıktı. Aynı tabloyu dilerim.

Haberin Devamı

Serhat GÜLLER (Boluspor):
Yolu İzmir’den geçmiş bir futbol adamı olarak en büyük dileğim, coşkusu muhteheşem bu derbide futbolun konuşulduğu, olaysız bir doksan dakika geçmesidir.

Mehmet ŞAHAN (G.Antep BŞB):
KSK-Göztepe’nin maçlarını izlemenin tarifi imkansız bir zevki var. Herkesin gözü-kulağı o gün İzmir’de olacak. Kazanmayı daha çok isteyenin şanı artacaktır.

Özcan KIZILTAN (Kartalspor):
Benim favorim Göztepe. Maçı 1-0 veya 2-1 kazanırlar. Çünkü, Karşıyaka’ya göre çok daha kaliteli bir takımlar ve 3 puana şiddetle ihtiyaçları var.

Hasan SARI (T.Linyitspor):
Bana KSK tarafı biraz daha ağır basıyor. Ancak net bir tahminde bulunabilmek için İzmir’deki havayı iyi solumak lazım. Olaysız bir derbi dilerim.

Haberin Devamı

Yılmaz ÖZLEM (Ankaragücü):
Taraftarlar seyir kalitesi yüksek, bol gollü bir derbi izlemek ister. Takım halinde disiplini elden bırakmayan, arzulu olan sahadan galip ayrılır.


İsviçre’de dev derbi konuşuldu
İsviçre’de UEFA Antrenör Eğitim Semineri’ne giden KSK Teknik Direktörü Cihat Arslan, Türkiye’nin en seçkin teknik adamlarının Nyon’da 4 gün boyunca derbiyi konuştuğunu söyledi. Bülent Kokmaz, Mehmet Özdilek, Tayfur Havutçu, Ümit Özat gibi önemli isimlerle pazar akşamının kritiğini yapan Arslan, “Herkes bizi favori görüyorlar ama böyle maçların favorisi olmaz. Çok dikkatli oynayacağız” dedi. Öte yandan 2 maçlık aradan sonra takımla antrenmanlara başlayan Caner’in dizindeki ağrıların nüksetmesi Kaf Kaf’ta moralleri bozdu.

Haberin Devamı


Göztepe’ye derbi oynanmadan ceza
PTT 1. Lig’de geçen hafta oynanan Adanaspor maçında Karşıyaka’nın “kulağını çınlatan” Göztepe’ye, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan (PFDK), 20 bin TL’lik ağır bir fatura çıktı. KSK derbisi oynanmadan KSK’ye yönelik küfürler yüzünden 20 bin TL ceza ödeyecek Göz-Göz, yarınki randevuda da küfür yüzünden ceza alırsa, bu sezon kötü ve çirkin tezahürattan üçüncü kez cezaya çarptırılmış olacak. Bu eylemin dördüncü kez tekrarlanması durumunda seyircisiz oynama cezası verileceğini hatırlatan yöneticiler, taraftarlara küfürsüz tezahürat çağrısı yaptı. Sarı-kırmızılı kulübe, geçen sezonun ikinci yarısındaki KSK derbisinde çıkan olaylar yüzünden 2 maç ceza gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!