Turizmcinin uçak seferi kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Turizmcinin uçak seferi kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

EGE Seyahat Acenteleri Derneği (ESAD) ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Derneği (ETİK) işbirliğiyle, İzmir'den Tel - Aviv ve Atina'ya direkt uçak seferi düzenlenmesi için kampanya başlatıldı. İzmir Valiliği de kampanyaya destek çıktı.

Aktarmasız olacak

KÜLTÜRPARK'ta Tatil 2000 Fuarı'nda basın açıklaması yapan ESAD Başkanı Alex Baltazzi ve ETİK Başkanı Haluk Nişlioğlu, özellikle inanç turizmi dikkate alınarak, bir an önce İzmir'le yurtdışındaki merkezler arasında aktarmasız uçak seferleri düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Turizm darbe alır

BALTAZZİ, ‘‘İzmir Türkiye'nin en önemli inanç turizmi merkezidir. Bu nedenle en azından dünyadaki diğer merkezler Roma, Tel - Aviv ve Atina'yla ulaşım sorunu yaşanmamalı. Turistler aktarmalı ulaşımdan kaçıyor. Seferlerin düzenlenmemesi turizmi baltalar'' dedi.

Ankara'ya gidilecek

TÜRKİYE turizminin pamuk ipliğine bağlı olduğunu söyleyen Nişlioğlu da, ‘‘UEFA'nın kararı bunun en büyük göstergesidir. Bu konuda devletten destek bekliyoruz. THY sefer koymazsa, özel şirketlerin önü açılsın. Bunun için imza kampanyası düzenleyip, Ankara'ya gideceğiz'' diye konuştu.

Valilikten destek

İNANÇ Turizmi'nden Sorumlu Vali Yardımcısı Mustafa Tamer de toplantıya katılarak, turizmcilerin mücadelesini desteklediklerini söyledi. Tamer, ‘‘Biz inanç turizmi için dünya kadar tanıtım yaptık. Diğer merkezlerle işbirliği için girişimlerde bulunduk. Her seferinde İzmir'e direkt uçak seferinini olmaması sorunu gündeme geldi. Bunun bir an önce çözülmesi gerekli'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!