Turizm Haftası renkli başladı

Güncelleme Tarihi:

Turizm Haftası renkli başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2013 00:00

Bodrum'da Turizm Haftası etkinlikleri İskele Meydanı’nda başladı.

Haberin Devamı

Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri bugün İskele Meydanı’nda başladı. Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı DP’li Mehmet Kocadon, Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, İlçe Turizm Müdürü Özcan Cambaz’ın da izlediği etkinlikte Bodrum’daki oteller meydanda yiyecek içecek standı açtı. Turistlere keşkek, pilav ve lokma ikramı yapıldı. Turistler, bedava dağıtılan yiyecek standları önünde kuyruğa girdi.

FOLKLOR GÖSTERİSİ DAKİKALARCA ALKIŞLANDI


Bu yıl yapılan yarışmalarda Muğla Şampiyonu olarak Türkiye Halk Oyunları Birinciliği’nde kenti temsil etme hakkı kazanan Güler Mustafa Kızılağaç Ortaokulu halk oyunları ekibinin sergilediği, Çökertme, Keklik, Tosun Memedim ve Harmandalı oyunlarını, turistler de ilgiyle izledi. Gösteri sonunda dansçılar alkış yağmuruna tuttuldu. Turistler dansçı çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Turizm Haftası renkli başladı

Haberin Devamı

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ

Etkinliklere BODER tarafından düzenlenen “Bodrum” konulu resim yarışmasında birinci olan Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu öğrencisi İtalyan asıllı 14 yaşındaki Sofiasia Moro ile Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ve Denizciler Derneği tarafından düzenlenen “Denizden Bakış” konulu kompozisyon yarışması birincisi Bodrum Anadolu Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki Uğur Gener ile aynı konulu fotoğraf yarışması birincisi Bodrum Anadolu Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki Ecenur Ökmen’e ödül olarak dizüstü bilgisayar verildi.

HEDEF 1.5 MİLYON TURİST

Başkan Kocadon, “Turizme hazırlık sürecinde katıldığımız 20’ye yakın uluslararası turizm fuarlarından yaptığımız tanıtımın sonucunu almaya başladık. Bu yıl 1.5 milyon turist bekliyoruz. İlçemize gelmeye başlayan turistleri unutulmayacak gösteri ve etkinliklerle karşıladık. Bodrum’a gelen turistlerin mutlu olduklarını görmek ve bu şekilde ülkelerine göndermek için tüm hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!