Turiste uçak yok

Güncelleme Tarihi:

Turiste uçak yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2001 00:00


Mustafa SARIİPEK
Haberin Devamı

TURİZMİ canlandırma formülleri aranırken, daha önce tatil yaptıkları Marmaris ve çevresine yeniden gelmek isteyen turistlerin, ‘‘yer yok’’ denilerek başka bölgelere kaydırıldığı belirlendi.

TURUNÇ Mavi Bayrak Derneği 2. Başkanı Ali Fuat Fidan, Almanya ve İngiltere'den Dalaman Havaalanı'na yeterli uçak seferi olmadığını, bu sorunu aşamayan yabancı tur operatörlerinin, müşterilerini yanılttığını açıkladı.

ÇOĞU İngiliz ve Alman turistlerin geçen yıllarda kaldıkları otellerden yardım istemesi işletmecileri de şaşırttı. Bazı turistler de tesislerin e-mail adresine internetle mesaj göndererek sıkıntılarını iletti.

TURUNÇ Mavi Bayrak Derneği, Almanya ve İngiltere'den Dalaman Havaalanı'na yeterli uçak seferi olmadığını, bu sorunu aşamayan yabancı tur operatörlerinin, müşterilerini yanıltıp ‘‘Yer yok’’ dediğini belirledi.

MUĞLA Valiliği ve Turizm Bakanlığı'ndan yardım isteyen derneğin 2. Başkanı Ali Fuat Fidan, ‘‘Geçen yıl Almanya'dan 1609, İngiltere'den 2416 uçak inmiş. Bu sorun aşılırsa turizmde patlama olur’’ dedi.

MUĞLA VALİSİ

Çözüm arayışı

MUĞLA Valisi Lütfi Yiğenoğlu, Dalaman'da kaymakamlık ve diğer yöneticilerle görüştü, ‘‘Havaalanında neler yapabileceğimize ilişkin rapor istedim. Ayrıca vali yardımcılarıyla toplantı yapıp çözümler üretilecek. Ulaşım sorununun en kısa zamanda çözmeye çabalayacağız’’ dedi.

TÜRSAB

Bilgi verilmeli

TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı ve Simena Turizm Genel Müdürü Cem Selik, tur operatörlerinin her konuda bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi. Selik, ‘‘Önce tur operatörüne altyapıdan, yıkımlara ve projelere kadar yöresel bilgileri aktarmak gerekir. Marmaris'te 10 mavi bayraklı yer var, ama bundan operatörün haberi yok. Bunu bilmeyen operatör neyi satacak? 100 binin üzerinde turist getiren İngiliz Thomson firması, bu rakamı 55-60 bine düşürmüşse önce bunun sebeplerini belirleyip gidermek şart. Geçen yıl Muğla bölgesine 1.5 milyon turist geldi. 2.5-3 milyonluk yatak kapasitemiz var. Turist kapasitesini artıramayız. Çünkü buna ne yollarımız, ne havaalanı hizmetleri, ne personel, ne de altyapı yeterli. Tur operatörleri riske girmeden geçen yılki kapasiteye göre koltuk satıyor’’ dedi.

PALANDÜZ

Antalya’ya yöneliyorlar

Haberin Devamı

TÜRSAB Ege Bölge Yürütme Kurulu Başkanlığı'na seçilen ancak Genel Merkez'in henüz görevlendirmediği Haldun Palanduz, yabancı tur operatörlerinin Ege'yi kataloglara koymamaları nedeniyle charter uçak seferlerinin İstanbul ve Antalya'ya yapıldığını söyledi. Yabancıların talep edip etmediğinin bu yüzden kontrol edilemediğini söyleyen Palanduz, Ege'de bu sıkıntının yapılan çalışmalarla aşılmaya çalışıldığını kaydetti. Palanduz, sivil toplum örgütlerinin de içinde bulunduğu bazı girişimler olduğunu belirtti, ‘‘Önümüzdeki dönemlerde yapılacak fuarlara artık İzmir ve çevresinin tanıtımı da etkin biçimde yapılacak. İZFAŞ, Turizm Fuarı'nı yabancı fuarlarda tanıtacak. Ege Turizm ve Hizmet Birliği TBMM gündeminde. Turizm Bakanı Ege'nin gündeme alınacağını söylüyor. Bu çabalar umutlarımızı arttırıyor’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!