Travertenlere hayat katıyor

Güncelleme Tarihi:

Travertenlere hayat katıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2011 21:57

Denizli’de 32 yıldır traverten mermer işleyen Yusuf Arıkan’ın çalışmaları türbeden çeşmeye, camiden kiliseye çok sayıda binanın yanısıra Avrupa’ya da gidiyor.

Haberin Devamı

DENİZLİ’de ilkokul mezunu taş ustası 47 yaşındaki Yusuf Arıkan, 32 yıldır traverten mermer işliyor. Çocukken çırak olarak girdiği taş ustasının yanında işi öğrenen Arıkan, ilerleyen yıllarda Laodikya ve Hierapolis’teki heykeller ve yapılardan etkilenerek, kendini bu alanda geliştirdi.

Sanayi Sitesi’nde

Meryem Ana Kilisesi’nin girişine konulan kapının da aralarında olduğu çok sayıda çeşme, cami ve tarihi kentlere yapılan kapıları 3. Sanayi Sitesi’ndeki işyerinde yontan Arıkan, müşterilerin istedikleri motifleri çeşme duvarlarına işlediğini belirtti. Laodikya ve Hierapolis’teki tarihi eserlerden de esinlenerek, birçok motif hazırladığını ve travertene işlediğini anlatan Arıkan, “Antik kentlerde restorasyon çalışmalarında da görevler alıyorum. Traverteni işledikçe, ortaya eserler çıktıkça mutlu oluyorum” dedi.

Haberin Devamı

ÜLKE GENELİNDE

Yaptığı traverten oymaları çeşitli firmalar aracılığıyla başta Fransa olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerine giden Arıkan, “Bitlis’in Nurşin İlçesi’nde Seyit Hafit Efendi Türbesi benim çalışmalarımla süslendi. Güloymak Kasabası’nda bulunan caminin iç mimarisinde kullanılan travertenleri de ben işledim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!