Trafik isyanı

Güncelleme Tarihi:

Trafik isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Trafik canavarı Aylin Karaca’yı Muğla’da üniversitenin önünde yakaladı. Ehliyetsiz sürücü sadece 1 milyon ceza aldı. Mağdur aileler, kararı protesto ettiler.

EHLİYETSİZ minibüs sürücüsünün kurbanı olan ve 17 yaşında hayata gözlerini kapayan Aylin Karaca’yı anma törenine babası Mümin Karaca, annesi Gülcan Karaca, sevenleri ve evlatlarını trafik terörüne kurban veren aileler katıldı.

Bir canın bedeli

17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü İsmail Karasu’ya 1 milyon lira para cezası verildiğini bunun da Yargıtay tarafından da onandığını söyleyen Mümin ve Gülcan Karaca, ‘‘Bir canın bedeli, iki paket sigara fiyatına denk olmamalı’’ dedi.

Meclis'e öfke var

TRAFİK Ceza Yasası’nın bir an önce çıkması gerektiğini belirten Karaca, milletvekillerinin bu yasayı çıkarmak için kendi çocuklarının trafik kazasında ölmesini mi beklediklerini sorarak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurmaya hazırlandıklarını bildirdi.

Tişörtlü protesto

4 yıl önce oğlunu kazada kaybeden CHP Buca İlçe Başkanı Sadiye Akgül ve Türk Anneler Derneği Buca Şubesi üyeleri de anma töreninde bulundu. Törene katılanlar, sigara paketlerinin yapıştırıldığı tişörtler giyerek, bir canın bedelinin bu kadar ucuz olamayacağını ifade ettiler.

Evlat acısını iki yıldır dindiremeyen, suçluya verilen komik ceza karşısında yıkılan Mümin ve Gülcan Karaca çiftini, diğer acılı aileler yalnız bırakmadı. Yürekleri Aylin'in hasretiyle yanan Karaca çifti, ‘‘Bu suçun cezası iki paket sigara bedeli olmamalıydı’’ dedi.

Mücadele sürecek

KIZINI hayatının baharında kara toprağa veren acılı baba Mümin Karaca, trafik canavarıyla sonuna kadar mücadele edeceğini söylerken, trafik yasasını bir türlü çıkarmayan milletvekillerine de isyan etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!