Torpil savaşçısı

Güncelleme Tarihi:

Torpil savaşçısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı, polis teşkilatındaki torpil furyasıyla sarsılırken, Muğla Emniyet Müdürlüğü yeni bir yöntemle torpilli tayine geçit vermiyor.

GÖREV yaptığı teşkilatlara getirdiği yeniliklerle tanınan Muğla Emniyet Müdürü Muhittin Yegül, tayinlerde torpil devrini kapatacak bir çalışmaya imza attı. Yegül, ‘‘Tayin talep istek formu’’ hazırlatarak genel müdürlüğe ve tüm illerin emniyet teşkilatlarına gönderdi.

İsteklerini yazacak

MUĞLA'ya tayini çıkan polisin, önce özel bilgiler ve yeteneklerine ilişkin soruların yer aldığı formu dolduracağı ve görev yapmak istediği yerin adını yazacağı belirtildi. Muğla Emniyet Müdürlüğü'nde formların değerlendirmeye alınıp il içi tayinin gerçekleştirileceği açıklandı.

İnternette site

BU arada Muğla Emniyet Müdürlüğü internette web sitesi de açtı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ‘‘www.egm.gov.tr’’ adresinden ulaşılabilen Muğla sitesinde emniyet birimleri, ilçeler ve teşkilat hakkında genel bilgilerin yanısıra, şehit polislerin adına da yer verildi.

Türkiye'de ilk

MUĞLA'ya atanan polislerin bu siteden yeni görev yeriyle ilgili ön bilgileri edinip, tercihini buna göre yapabileceği ifade edildi. Emniyet Müdürü Muhittin Yegül, torpili önlemek için geliştirdiği özel yöntemin Türkiye'de ilk kez uygulandığını söyledi.

EMNİYET MÜDÜRÜ:

Personelin verimi artacak

Emniyet Müdürü Muhittin Yegül, ‘‘Muğla’da görev yapacak personel, gönderdiğimiz tayin talep istek formunu doldururken, görev yapmak istediği 2 yeri ve birimini yazacak. Rütbesi, sicili, branşı, medeni hali, kendisi ve ailesinin sağlık sorunları, özel ihtisasları, gördüğü kurslar, lojmanda oturup oturmadığı bilgilerini yazacak. Biz de oluşturduğumuz komisyonda bunu görüşeceğiz. Kendine güvenmesi gereken polisin, araya akrabalarını, tanıdıklarını sokup, torpil için çabalamasını gururuma yediremiyorum, içime sindiremiyorum. Oluşturduğumuz yeni sistemle polis, kendi yeteneğine uygun, muhtemelen istediği ilçede ya da birimde görev yapacak. Böylece verimi ve başarısının yanısıra, kendine güveni de artacak’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!