Toplu sözleşmede evliliğe teşvik

Güncelleme Tarihi:

Toplu sözleşmede evliliğe teşvik
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2012 00:00

ÇANAKKALE Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında memurlara yapılacak yardımları kapsayan toplu sözleşme imzalandı.

Haberin Devamı

2012’de 218 memur ve 31 sözleşmeli personelin maaşlarına ayda 300 lira zam yapıldı. Ayda 160 lira yemek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 300’er TL yardım yapılacak. İlk evlilikler için ise bir kerelik 500 TL evlilik yardımı verilecek. 2013’de ise 19 Mayıs ve 29 Ekim yardımları 50’şer lira artırılacak. Başkan Ülgür Gökhan, ardından da çalışanlara, “Habire evlenip boşanmak yok. ‘Hazır bu para var, boşanalım, bir 500 TL daha alalım’ diye her ay boşanıp evlenmeyelim” deyince salondakiler gülüştü.

Şiddetçiye yardım yok

Gökhan, özel bir madde de koyduklarını belirterek, “Eşine ve çocuklarına şiddet uygulayan, kültürel aktivitelerden yararlandırmayan çalışanın yardımları eş ve çocuklara verilecek. Bu tür şiddet ve baskılara maruz kalan çalışan eşlerinin şikayetleri belediyemiz Etik Kurulu Komisyonu tarafından incelenerek gereği ivedilikle yerine getirilecek” dedi. Başkan Gökhan, toplu sözleşmeye önemli günlerle ilgili maddelerin de konduğunu belirterek, 1 Mayıs Dünya Emekçi Dayanışma Günü ve Barış Günü etkinliklerine katılmaları için personele kolaylık sağlanacağını, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın çalışanların tamamının bir gün izinli sayılacağını, 19 Mayıs ile 29 Ekim bayramlarında belediye ile sendikanın ortak etkinlikler düzenleyeceğini açıkladı. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!