Tiyatro gününde anlamlı bir oyun

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro gününde anlamlı bir oyun
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2009 00:00

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Zeliha Berksoy, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’na destek için ‘Mona Lisa’nın umutsuz aşkını oyunla anlatacak.

Haberin Devamı

ANADOLU Hayat Emeklilik’in 7’nci Direkt Satış Zirvesi Gala Yemeği’nde çalışanlar eğlenceli bir gece geçirdi. Anadolu Hayat Emeklilik Ege Bölgesi çalışanları, aylar öncesinden hazırlanmaya başladıkları ve Gala Yemeği’nde sergiledikleri Zeybek gösterisi sonrası ayakta
alkışlandı.

Anadolu Hayat Emeklilik çalışanlarının katıldığı zirvenin ardından verilen gala yemeğinde bir sürpriz yaşandı. Anadolu Hayat Emeklilik Ege Bölgesi çalışanları Zeybek gösterisi sundu. Başarılı bir gösteri sunan Zeybek ekibi, dakikalarca ayakta alkışlandı.

HER yıl 27 Mart Dünya Tiyatro Günü, tiyatro dünyasındaki insanlar için sahne sanatlarının insanları bir araya getirici gücünü kutlamak, seyirciyle daha iyi bir iletişim kurmak, insanlar arasındaki anlayış ve barışı arttırmak için bir fırsat olarak görülüyor. Işıkkent Eğitim Kampusu’n da Dünya Tiyatrolar Günü’ne yakışır bir eserle ve tiyatro duayenleriyle İzmirli sanatseverleri buluşturuyor. Oyunun geliri, çocukları için kullanılacak.

Haberin Devamı

Nazım Hikmet’in eseri

Geçen yıl İzmir’de, yönetmenliğini yaptığı ‘Mikado’nun Çöpleri’ adlı oyunu sahneleyerek Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’na destek olan Zeliha Berksoy’un bu yıl da katkı için ünlü şairimiz Nazım Hikmet’in 1929 yılında kaleme aldığı Şangay’lı Si-Ya-U ile Jakond’un (Mona Lisa) aşkını sahneleyecek. Si-Ya-U, her gün Jakond’u ziyaret etmek için Louvre Müzesi’ne gelir. Jakond kendisine aşık olur. Si-Ya-U siyasi olaylara karışır, ülkesine gönderilir. Jakond (Mona Lisa) umutsuz aşkının portresini anı olarak seyirciye aktarır

Geliri kampanyaya

Işıkkent Eğitim Kampüsü’nde 27 Mart Cuma günü saat 20.30’da sahnelenecek oyunun tüm geliri, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen “Çocuklar İçin Güneş Topluyoruz” kampanyasına verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!