THY’ye “Fransız şarabı” çağrısı

Güncelleme Tarihi:

THY’ye “Fransız şarabı” çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2011 00:00

Fransa ile en yoğun ilişkisi olan şarapçılık sektörü iki ülke arasındaki gerginliğin son bulmasını dilerken, Sevilen Yönetim Kurulu Üyesi Enis Güner, uçaklarda daha fazla Türk şarabı bulunmasını istedi.

Haberin Devamı

SEVİLEN Şarapçılık Yönetim Kurulu Üyesi Enis Güner, ekonomik tedbir alınan Fransa ile en yoğun ilişkide bulunan sektörlerden birinin şarapçılık olduğuna dikkat çekerek ilişkilerin normale dönmesi temennisinde bulundu. Güner ayrıca, Türk Hava Yolları’na (THY) çağrıda bulunarak uçaklarda Türk şaraplarının daha fazla olması gerektiğini söyledi. Fransa’dan bağ çubukları, şişe, şişe mantarı, meşe fıçı, makine parkı gibi pek çok ürünün ithalatını yapan, aynı zamanda da şarabın memleketi olan bu ülkeye şarap ihraç eden Türkiyeli şarap üreticileri iki ülke arasındaki gerginliğin son bulmasını bekliyor. Sevilen Şarapçılık Yönetim Kurulu Üyesi Enis Güner, sektörün şu anda Fransa’ya yönelik somut bir boykot tavrının olmadığını belirtti.

Yaşananlar siyasi

Haberin Devamı

Fransa ile devam eden bir ticaretin söz konusu olduğunu anlatan Güner, “İşadamları olarak Fransız meslektaşlarımızla ticaretin yanında dostluğumuz da var. Fransız şarap dünyasından pek çok dostumuz var. Onlar da Türkiye’yi çok seviyor. Her iki taraf da yaşananların tamamen siyasi olduğunu düşünüyor. Ancak gerginlik tırmanmaya devam ederse tabii ki ticaret de olumsuz etkilenecektir” diye konuştu. Fransa şarap sektöründen pek çok kişinin kendilerini aradığını ve üzüntülerini aktardığını dile getiren Güner, “Bize gelen her telefonda dostluğun baki olduğu söyleniyor” diye konuştu.

Daha fazla yer

Türkiyeli şarap üreticilerinin dünya lideri Fransa karşısında önemli bir rakip konumuna geldiğini, kalite çıtasının her geçen gün yükseldiğini dile getiren Güner, rekabet üstünlüğü ve tanıtım için THY’ye “Türk şaraplarına daha fazla yer ayırın” çağrısı yaptı. Güner, “THY mönüsü aynı zamanda bir tanıtım zemini. O yüzden yöresel yemeklere yerli üretim şaraplar eşlik etmeli. Biz THY’de, iç kabinde daha fazla Türk şarabı görmek istiyoruz. Sadece bizim markamız değil kaliteli bütün markaların tanıtılması bizi ileri taşıyacaktır. Çünkü biz kalite konusunda iddialıyız ve dünyanın en iyi restoranlarında çoktan yerimizi almış durumdayız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!