Teselli makamı

Güncelleme Tarihi:

Teselli makamı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2009 21:53

Haberin Devamı

Eğitimde liyakat yerine itaat arayan ve “Bendensin” diyerek atamalar yaptığı gerekçesiyle sürekli eleştirilen akp yönetimi bildiğini okudu, bir partiliyi müdür yaptı.

 Nesrin COŞKUN, Ümit YILDIZ izmir’de son yerel seçimlerde aday olmasına rağmen tekrar seçilemeyen akp’li Kemalpaşa eski Belediye Başkanı, Yakup Karaca’ya “teselli ataması” yapıldı. 11 yıllık kimya öğretmeni Karaca önce izmir merkezde bir liseye açıktan atandı, 10 Ağustos’ta da İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı oldu. Eğitimciler atamaya tepki gösterdi. 2001’de atandığı Kütahya Simav Anadolu öğretmen Lisesi’nde Kimya Öğretmeniyken 2004 yerel seçimlerinde izmir’in Kemalpaşa İlçesi’nde akp’den belediye başkanı adayı olup seçilen Yakup Karaca, 29 Mart 2009’da yapılan seçimde partisinden tekrar aday oldu. 46 yaşındaki Karaca akp’nin kalesi olarak gösterilen Kemalpaşa’da seçimi kaybetti, ikinci kez seçilemedi. Seçimin ardından gazetecilere verdiği demeçlerinde “iş aradığını” belirten Karaca’nın imdadına akp yetişti.

Yöneticilik yapmadı

Haberin Devamı

1992’de milli eğitim bakanlığı tarafından kimya öğretmeni olarak atanan, 2003’e kadar çeşitli okullarda ve kısa bir süre Dumlupınar Üniversitesi’nde çalışan, 2003’te tbmm’de danışmanlık yaptığını belirten Karaca’ya partisi tarafından “teselli makamı” sunuldu. Karaca 23 Temmuz 2009’da açıktan atama ile Konak Vecdi Gönül Lisesi kimya öğretmenliğine verildi. Karaca, 10 Ağustos’ta  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı’na görevlendirildi. Karaca, İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye’nin 16’ıncı yardımcısı oldu. milli eğitim bakanlığı’nın 11 yılık öğretmeni olan, bugüne kadar tek gün bile yöneticiliği bulunmayan Karaca, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “tepeden inme” yöneticileri arasında yerini alırken, bu görevlendirmeye de tepkiler gecikmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!