Tescilli biberin festivali

Güncelleme Tarihi:

Tescilli biberin festivali
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2012 12:58

DENİZLİ'nin Kale İlçesi'nde 18. Geleneksel Kale Biber Festivali düzenlendi. Çarşı Merkezi'nde yapılan etkinlikte en iyi biber üreticileri seçildi.

DENİZLİ'nin Kale İlçesi'nde 18. Geleneksel Kale Biber Festivali düzenlendi. Çarşı Merkezi'nde yapılan etkinlikte en iyi biber üreticileri seçildi.
Kale Biber Festivaline MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Kale Kaymakamı Serap Özmen, Kale Belediye Başkanı MHP'li İsmail Yarımca, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, MHP İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Kale biberinin kalitesinin tescilli olduğunu ve pazar sorunu yaşamadıklarını söyledi. Yarımca, “Yetiştirilen ürünler açılacak tesislerle hak ettiği değeri alacaktır. Üreticilerimiz daha fazla üreterek daha fazla kazanırken ilçe ekonomisine katkı sağlayacak. Bu festivalle Kale biberinin tanıtımını yapıyoruz” dedi. Kaymakam Serap Özmen de düzenlenen festival ile Kale Biberinin tanıtımının yapıldığını ve üretiminin teşvik edildiğini belirtti. Özmen, “Kale Biberi, coğrafi işaret patenti alınmış, kendisine özgü özellikleriyle sadece ilçemize has biber çeşididir” diye konuştu.
Üreticilerin kaliteli biber yarışmasında ise jüri oldukça zorlandı. Sıralanan biberlerini inceleyen jüri heyeti “En İyi Kale Biberi”ni seçti. Jüriden en yüksek puanı alan Demirciler Köyü'nden Feride Şaylıca birinciliği elde ederken, yine aynı köyden Durmuş Ali Mazak ikinci, Alanyurt Köyü'nden Süleyman Yasıt ise üçüncü oldu. Dereceye giren biber üreticilerine çeşitli hediyeler verildi. Festival akşamında da, Cengiz Kurtoğlu konser verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!