Teröristlere yataklık edenler yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Teröristlere yataklık edenler yakalandı
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 09, 2012 00:00

İZMİR'in Foça ilçesinde düzenledikleri bombalı saldırıda, iki askeri şehit eden ve üç çiftçiyi de öldüren, Şanlıurfa'da biri ölü diğeri yaralı ele geçirilen iki teröriste yardım yataklık ettiği belirlenen beş kişiden dördü sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Haberin Devamı



Foça'da, geçen 9 Ağustos'ta saat 08.07 sıralarında Değirmenlik Caddesi'nde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Foça Deniz Üs Komutanlığı Amfibi Görev Grup Komutanlığı'na ait servis otobüsünün geçişi sırasında iki ayrı patlama meydana gelmiş ve olayın ardından Ulaştırma Er Özkan Ateşli olay yerinde, Ulaştırma Uzman Çavuş Hakan Furkan Özmen de ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi'nde şehit olmuştu. Patlamada, 12 kamu görevlisi de yaralanmıştı.
Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde 2 Eylül'de polis ekipleriyle yaşanan silahlı çatışmada Ahmet Bal sahte kimlikli Burhan Bozkurt ölü, Yunus Çiçek de yaralı ele geçirildi. Teröristlerin parmak izlerinin, patlama bölgesinden elde edilenlerle  aynı çıkınca bombalı saldırı olayı aydınlandı. Soruşturmanın sonraki bölümünde bombalı saldırıdan üç gün önce teröristlerin aynı bölgede üç çiftçiyi de öldürdükleri ortaya çıktı.
Ä°zmir polisi Bayındır ilçesinde teröristlere yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen Åž.R. ile kardeÅŸi Åž.R. Bayındır'ın Yanıkkavak Evleri Mevkii'nde, akrabaları F.K. ise ilçe merkezinde yakalandı. Ayrıca, Åž.R. ile Åž.R.'nin kardeÅŸi K.R.  ve suç ortakları H.D.  de Urfa'nın Ceylanpınar Ä°lçesi'nde yakalandı. H.D., dışında iÅŸlemleri tamamlanan dört zanlı adliyeye sevk edildi. Sabaha karşı hakim önüne çıkan dört zanlı tutuklandı.Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!