Termal yatırıma 50 milyon Euro

Güncelleme Tarihi:

Termal yatırıma 50 milyon Euro
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 00:00

Güre’nin başına talih kuşu kondu. Türkiye’de çok sayıda jeotermal enerji projesinin altyapı ve mühendislik hizmetini yürüten Hattuşa Holding, 50 milyon Euro’luk projeyle Güre’yi termal turizm merkezi yapacak.

Haberin Devamı

EDREMİT’in Güre Beldesi’nde, Türkiye’nin en büyük termal turizm projelerinden biri hayata geçiriliyor. Türkiye’de yapılan çok sayıda jeotermal enerji projesinin altyapı ve mühendislik hizmetlerini yürüten Hattuşa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan, hedeflerinin Güre’yi Çek Cumhuriyeti’ndeki dünyanın en önemli termal turizm merkezlerinden biri olan Atatürk’ün de tedavi olduğu “Karlovy Vary” gibi yapmak olduğunu söyledi.

Devremülkler var

Aynı zamanda Jeotermal Enerji Kaynakları Araştırma Değerlendirme Vakfı Başkanı da olan Doğan, Hattuşa Astyra Termal Resort ve SPA’nın devre mülk tatil, otel ve kür merkezi olmak üzere toplam üç etaptan oluştuğunu, ilk etaptaki 600 yatak ve 150 apardt villadan oluşan devre mülklerin geçen kasım ayında hizmete açıldığını hatırlattı. 4 bin 500 metrekarelik SPA, termal havuz, güzellik merkezi, banyolardan oluşan tesisin 18 milyon Euro yatırımla yapıldığını, projenin ikinci bölümünde yer alan 1500 yataklı beş yıldız rezidans ve sağlık merkezinin 2013’te tamamlanacağını aktaran Doğan, “Bu projenin de yaşama geçmesiyle toplam yatırım 50 milyon Euro’yu bulacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

DENİZ, OKSİJEN TERMAL ÜÇLÜSÜ
Hattuşa Astyra Termal Resort ve SPA, Balıkesir’in oksijen cenneti Kaz Dağları’nın eteğindeki Güre’de, devre tatil konaklamalarına Kasım ayında başladı.
Yürüyüş parkuru
Avrupa’nın en büyük sağlık tatili projesi olacak tesiste 4 kapalı termal havuz, 1 adet ısıtmalı deniz suyu havuzu, 1 çamur havuzu, 2 büyük termal jakuzi, 4 sauna, Türk hamamları, 20 üniteden oluşan spa merkezi, kondisyon merkezi, gayzer ve açık yüzme havuzları yer alacak. Ayrıca fitness salonu, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahası, mini golf, yürüyüş parkurları ve evcil haycan oteli de projede bulunuyor.

KARLOVY VARY

Karlovy Vary ya da diğer adıyla Carlsbad, 1350’lerde Bohemya kralı IV. Karl tarafından kurulmuş. Karl’ın Banyosu anlamına gelen Carlsbad adı verilmiş. Özellikle 18. yüzyıldan sonra popüler olan kaplıca suları, Tepla Nehri’nin 70 derecenin üstüne çıkan ve mineral açısından zengin. Hala Avrupa’nın çeşitli yerlerinden şifa bulmaya gelenleri ve zarif Neo-Klasik- Art Nouveau binalar ile revakları (kolonad) görmeye hevesli turistleri ağırlıyor. Ayrıca Uluslararası Film Festivali de kentin kültürel hayatına büyük bir canlılık kazandırıyor.

30 BİN KİŞİ

Haberin Devamı

Sağlık merkezinde obezite tedavi merkezi, astım, bronşit gibi göğüs hastalıkları bölümü, diş polikniliği, fizyoterapi ve romatoloji servislerinin bulunacağını vurgulayan Doğan, “Buranın işletilmesi için Türkiye çapındaki hastane zincirleri ile görüşmelerimiz sürüyor. Kuzey Ege, oksijen kalitesi Kazdağları’nın bitki örtüsü sayesinde dünyada ilk sıralarda bulunuyor. Termal zenginlikleri ile Türkiye’nin gelecekteki turizm cenneti. Tesislerimizde yılda 30 bin kişiyi ağırlamayı planlıyoruz. Edremit Körfezi, Türk turizmininin kalbinin attığı yer haline gelecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!