Tele-dolandırma 45 bin TL gitti

Güncelleme Tarihi:

Tele-dolandırma 45 bin TL gitti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2011 00:00

Denizli Güney’de eczacı Nevin Övünç Kaya’yı, kendisini polis olarak tanıtan bir kişi 45 bin TL dolandırdı. İstanbul’daki bir banka şubesinden parayı çeken dolandırıcılardan birinin kimliği belirlendi.

Haberin Devamı

GÜNEY’de eczane işleten iki çocuk annesi Nevin Övünç Kaya’yı, geçen cuma günü sabit telefonundan arayan bir kişi, kendisini emniyet amiri olarak tanıtıp, bir bankadaki hesabının müdür ve yanında çalışan kalfası tarafından boşaltılacağı bilgisi aldıklarını, operasyon düzenleyeceklerini söyleyip kapattı.
Kısa bir süre sonra Kaya’yı cep telefonundan arayan bir kişi de savcı olduğunu, bankaya operasyon düzenleyeceklerini belirtip, iade edilmek üzere verdikleri bir hesaba 45 bin lira havale edilmesini istedi.

Kimseye söylemeyin

Kaya’dan T.C. kimlik numarasını da alan, yaklaşık 1.5 saat telefonla konuşan ve operasyonun gizliliği nedeniyle kimseye olaydan söz etmemesini isteyen kişi, bir bankanın İstanbul Topçular Şubesi’ne 45 bin lira havale ettirdi. Kaya’nın Denizli’den dönen diş hekimi kocası İsmail Kaya, eşinin durumu anlatması üzerine dolandırıldıklarını anladı.

10 dakika önce çekildi

Haberin Devamı

Hemen bankaya giden ve havale işleminin iptalini isteyen İsmail Kaya, 45 bin lirayı 10 dakika önce İstanbul’da bir kişinin çektiğini öğrendi. Savcılığa suç duyurusunda bulunan Nevin Övünç Kaya, bankanın Topçular Şubesi’nden de kamera kayıtlarını istedi. Bankanın işlem ve kamera kayıtlarından 45 bin lirayı çeken kişinin K.K.  (22) olduğu belirlendi. Savcılık, parayı çeken K.K. hakkında arama kararı çıkardı.

Eczacı Nevin Övünç Kaya, aklına bile gelmeyecek bir dolandırıcılığın kurbanı olduğunu, emniyet amiri ve savcı tarafından arandığı için panikleyip, sağlıklı düşünemediğini ileri sürdü.  İsmail Kaya da gerekli başvuruları yaptıklarını belirtip, “Umarım bu kişiler bir an önce başkalarının da canını yakmadan yakalanır” diye konuştu.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!