Tecavüzcü sahte doktora rekor ceza

Güncelleme Tarihi:

Tecavüzcü sahte doktora rekor ceza
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2008 00:00

Kafeteryalarda yalnız oturan kadınlara kendini doktor olarak tanıtıp, yakınlık kuran, yiyecek ve içeceklerine ilaç koyup tecavüz eden sahte doktorun 58 yıl hapsi istendi.

İSTANBUL, İzmir, Mersin, Kocaeli ve Bursa’da, kafeteryalarda yalnız oturan kadınlara kendini kadın doğum uzmanı doktor olarak tanıtıp, ’Şahin’ ve ’Kemal’ isimlerini kullanan Hamit Yüce, Bursa polis ekiplerinin sıkı takibi sonucu İstanbul’da yakalandı.

Bileziğini gasp etti

Sahte doktor Hamit Yüce’nin fotoğrafını Polnet (Polis internet) sayfasında gören İzmir’deki mağdur kadınlar emekli öğretmen G.K. ve seyahat acentesinde çalışan M.Y. sanığı teşhis etti. Emekli öğretmen G.K., kendisini Kemal isimli kadın doğum uzmanı olarak tanıttığını, ertesi gün yemekte buluştuklarını, yemek sonrası kendinden geçtiğini, uyandığında bir otel odasında olduğunu, altın bilezik, cep telefonu, nakit para ve kredi kartlarının çalındığını gördüğünü, kartlarla hesabından 800 YTL parasının da çekildiğini anlattı.

İddianame hazırlandı

G.K., polisin internetten gönderdiği fotoğraftaki kişinin kendisini uyutan sahte doktor olduğunu belirtti. M.Y. de, turizm acentesinde çalışırken müşteri olarak gelip, kendisini doktor ’Şahin’ adıyla tanıtan kişinin uyku ilaçlı meyvesuyu içirdiğini, işyerindeki lavaboya gittiğinde, masasındaki cep telefonu, 50 YTL parası ve cüzdanını alıp kaçtığını söyledi. Savcı, kadınları dinledikten sonra, Gebze Cezaevi’nde tutuklu Yüce hakkında iddianame hazırladı.

Kameralar tespit etti

İzmİr 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iki ayrı iddianamede, Hamit Yüce’nin mağdurlar tarafından fotoğraftan teşhis edildiği, ayrıca turizm acentesinde ve otele girerken olay anını gösteren güvenlik kameraları kayıtlarının da olduğunu belirtildi. Savcı, sanığın ’Cinsel saldırı, yağma, özgürlüğü kısıtlama, banka kartının kötüye kullanılması’ suçlarından 58 yıla kadar hapsini istedi.

Gebze’den İzmir’e getirildi

Gebze Cezaevi’nden İzmir 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davalar için getirilen sanık Hamit Yüce, suçlamaları kabul etmeyip, İzmir’e hiç gelmediğini öne sürdü. Mahkeme heyeti, mağdur G.K.’den elde edilen spermlerin sanığa ait olup olmadığını belirlemek için DNA testi yapılmasına karar verdi. Yüce’yi kan örneği alınması için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. İstanbul, Bursa, Mersin ve Kocaeli’de de, sahte doktor Hamit Yüce’nin mağduru olan kadınların bulunduğu belirtildi. Zanlı hakkında ayrı ayrı dava açıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!