Taşımalı boykotu

Güncelleme Tarihi:

Taşımalı boykotu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2011 00:00

Balıkesir Sındırgı’nın Kınık Köyü’nde taşımalı eğitime dahil olmayan iki mahalleden Hacı Mehmetler’de bu yıl uygulamaya geçildi.

Haberin Devamı

Taşımalı sistemin dışında bırakılan Aşağı Mahalle’deki öğrenci velileri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu kararını protesto etmek amacıyla çocuklarını okula göndermeme kararı aldı.

Okula gitmeyen öğrencilerin bir kısmı mahallede oyun oynarken, bir kısmının ise tarlaya ve hayvan otlatmaya gittiği belirtildi. Veliler, protesto nedenlerini şöyle anlattı:

Çifte standarta hayır

“Taşımalı eğitimin ilk yıllarında Aşağı Mahalle ve Hacı Mehmetler taşımalı eğitime dahildi. Ancak, Aşağı Mahalle’de öğrenci çok olduğu için ikinci bir servis istedik. Yapılan ölçümler sonunda her iki mahalle taşımalı eğitimden çıkarıldı ve öğrenciler Kınık İlköğretim Okulu’na yaya olarak gitmeye başladı. Ama bu yıl ne hikmetse Hacı Mehmetler Mahallesi taşımalı eğitime dahil edilirken Aşağı Mahalle dahil edilmedi. Taşımalı eğitimdeki bu çifte standardı protesto etmek amacıyla şimdilik öğrencileri okula göndermiyoruz. Eğer bu çifte standart ortadan kalkmazsa kendi imkanlarımızla öğrencileri Çiçekli Beldesi’ne  göndereceğiz.”

Haberin Devamı

Yemek en büyük sorun

Velileri tarafından protesto için okula gönderilmeyen öğrenciler ise “Günde 4 defa bu yolu yürümek zorunda kalıyoruz. Taşımalıya dahil edilmediğimiz için öğle yemeğine eve geliyoruz. Yıllardır kışın yağmurda, karda zor şartlar altında okula gidiyoruz. Yağmur, çamur yetmiyormuş gibi çoban köpekleriyle de mücadele ediyoruz. Geçen yıl birkaç arkadaşımızı köpek ısırmıştı. Bizler de diğer mahalledeki arkadaşlarımız gibi taşımalı eğitimin imkanlarından yararlanmak istiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!