Tariş 40 bin ton kuru üzüm alacak

Güncelleme Tarihi:

Tariş 40 bin ton kuru üzüm alacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2015 15:48

TARİŞ Üzüm Birliği Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker, kurum olarak ortaklarından bu yıl sezon sonuna kadar 40 bin ton kuru üzüm alımı gerçekleştireceğini, alımlarda ortaklara peşin ödeme yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Bu yılın başından itibaren belli aralıklarla Manisa ve ilçelerinde meydana gelen don ve dolu olaylarından olumsuz etkilenen bağlarda rekolte de düşerken; Tariş Üzüm Birliği Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker'den kuruma üye üreticinin dikkatini çekecek bir açıklama geldi.

Tariş 40 bin ton kuru üzüm alacak

Ortaklarından bu yıl 40 ton kuru üzüm alacaklarını ve peşin ödeme yapılacağını söyleyen Türker, "7.5 numara kuru üzümün kilosu 5.150 TL, 8 numara için 5.650 TL, 8.5 numara için 5.850 TL, 9 numara için 6.00 TL, 9.5 numara için 6.270 TL ve 10 numara kuru üzüm için de kilosunu 6.750 TL net ele geçen ücret olarak peşin ödeme yapılacak" dedi.

Haberin Devamı

Tariş 40 bin ton kuru üzüm alacak

ALIM MERKEZLERİNİN ÖNÜ KUYRUK

Sarıgöl, Alaşehir, Salihli, Gölmarmara, Ahmetli ve Saruhanlı'da bulunan üzüm alım merkezlerinin önünde kuyruklar oluşmaya başladığını söyleyen Türker, "TARİŞ'e rabetin artmasını sabebi kuru üzüm alım fiyatlarının yüksek açıklaması, bunun yanında peşin ödeme yapması etken oldu. Ortaklarımız hiç endişeye gerek duymasın sezon sonuna kadar Tariş olarak 40 bin ton kuru üzüm alımını hedefliyoruz' 'dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!