Tarihi han boş kaldı

Güncelleme Tarihi:

Tarihi han boş kaldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2016 11:03

MANİSA’da 200 yıllık tarihi Yeni Han’daki dükkanların resmi kurumlara bedelsiz yada cüzi bir miktarla kiralanması hanın boş kalmasına ve eski cazibesini kaybetmesine neden oldu.

Haberin Devamı

Tarihi han boş kaldı

Manisa’nın Şehzadeler İlçesi’nde çarşı merkezindeki tarihi Yeni Han’daki birçok dükkan kapandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında paylaşılamayan ve mahkemelik olan han, 2005 yılında 2 milyon liraya restore edilmişti.

Tarihi han boş kaldı

Manisa’ya özgü yöresel ürünlerin üretildiği ve kentin tarihini yansıtacak el işlerinin yer aldığı han esnaflarından Funda Demirel, handa yer alan dükkanların çoğunun resmi kurumlara verildiğini ve bu kurumların da dükkanları kullanmadığını dile getirdi. Dükkanların sadece ofis olarak kullanıldığını ya da tamamen boş bırakıldığını kaydeden Demirel, "Kurumlara verilen yerlerde bir üretim ya da satış olmaması ve hanın cazibesini kaybetmesi nedeniyle insanlar bu tarihi mekana uğramaz oldu. Eskiden halıcı, bakırcı, ahşap ustaları vardı. Burada yöresel el sanatları üzerine faaliyet göstermeniz gerekiyordu. Eskiden güzel bir konsept vardı. Kiraya verilecek alanların ne iş yapacağı belliydi, aksi halde kiraya verilmiyordu. Ancak daha sonra han cazibe merkezi olmaktan çıktı. Buraya bir kere gelip gezen turist ikincisinde gelmez. Çünkü sadece iki üç dükkan açık kaldı" dedi. Tarihi hanın yok olduğunu kaydeden Demirel, hanın eski konseptine kavuşması gerektiğini savundu.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!