Tarihe saygı millete sevgi

Güncelleme Tarihi:

Tarihe saygı millete sevgi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2011 00:00

Türkiye’de ilk kez İzmir’de yapılan “Tarihe Saygı Ödülleri” sahiplerini buldu. İzmir’deki tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan 18 kişi ve kuruluşa, Ayavukla Kilisesi’ndeki törenle ödülleri verildi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce başlatılan “Tarihe Saygı Ödülleri” bu yıl dokuzuncu kez sahiplerini buldu. İzmir’deki tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan 18 kişi ve kuruluşa, restorasyonu tamamlanan Ayavukla Kilisesi’ndeki törenle ödülleri verildi. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz düşüncesiyle hem Tarihe Saygı Ödülleri’ni vermeyi sürdürerek hem de elimizde kalan tarihi eserleri koruyarak bu bilinci insanlığa sunmaya çalışıyoruz” dedi. Jürinin yaptığı değerlendirme sonucu bu yıl ödül alan çalışmalar şöyle:

· Tarihi Yapıda Yaşam Ödülü: Ayşe Hekimoğlu Evi (Yeni Foça), Binnaz&İbrahim Coşkun Evi (Bayraklı), Hediye Karaoğlan Evi (Basmane), Nazime Yıldız Evi (Yeni Foça), Mediha Tuğman Evi (Buca), Mehmet Erol Saatçi Dükkanı (Urla), Nesrin&Nesli Kır Evi (Buca).

Haberin Devamı

· Tarihi Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı Ödülü: Şükrü Özkaynak-Başöğretmen Cemal Özkaynak Selçuk Anı Evi, Canan Altınbulak-“Bir Avlu Bir Kent” Belgesel, Heyamola Yayınları-“41 Semt 41 Yazar 41 Kitap İzmirim” Kitap Dizisi, İlhan Pınar-“Gezginlerin Gözüyle İzmir” Kitap Dizisi, Karşıyaka Belediyesi Hamza Rüstem Fotoğraf Evi, Mehmet Coral-“Ateşin Gelini Gavur İzmir”, “İzmir 13 Eylül 1922” Kitapları.

· Tarihi ve Kültürel Miras Konulu Okul Projeleri Teşvik Ödülü: İzmir Özel Türk Koleji-İTK Kardelen Dergisi “İzmir Tarih Kültür” Eki, Menemen Haldun Koşay Lisesi-Haldun Koşay  Tarih Dergisi, Şehit Fethibey İlköğretim Okulu-“Geçmişin Gelecekteki Sesleri” Projesi, Yaratıcı Çocuklar Derneği İzmir Temsilciliği-Kentim Smyrna İzmir “Kültür ve Çevre Hepimizin” Projesi, Yöneliş Koleji-“Aile Tarihi Müzesi” Öğrenci Projesi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!