Tarih yazdılar

Güncelleme Tarihi:

Tarih yazdılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

DENİZLİLİ 13 eğitimci, Milli Eğitim camiasının gururu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1998'de ilk kez il müdürlüklerinin komisyon oluşturarak, ders kitabı hazırlayabileceğini duyurması üzerine İstanbul, Samsun ve Denizli'deki milli eğitim müdürlükleri kitap hazırladı.

LİSE ikinci sınıflar için Genel Türk Tarihi, lise üçüncü sınıf için de Osmanlı Tarihi ders kitapları bakanlığa gönderildi. Bakanlık, Denizli’de kurulan komisyonun yazdığı iki kitabı da değerlendirerek, Türkiye'nin her lisesinde okutulabileceğine karar verdi.

DENİZLİLİ öğretmenlerin hazırladığı Osmanlı Tarihi kitabı 15 bin adet bastırıldı. Birinci baskı tükenince ikinci baskısı 30 bin adet olarak belirlendi. Genel Türk Tarihi kitabının birinci baskısı 10 bin adet yapıldı. Bu kitapta tükenince Bakanlık 10 bin adet daha bastıracak.

DENİZLİ Milli Eğitim Müdürü Turan Kiriş, Şube Müdürü Adnan Caner başkanlığındaki komisyonu kutladı, takdirname verdi. Kiriş, zor ve anlamlı bir göreve daha talip olup, başarıyla sonuçlandırdıklarını söyleyerek, ‘‘Tarih kitabı hazırlayan öğretmenlerimiz tarihe geçti’’ dedi.

Kitabı hazırlayanlar

MİLLİ Eğitim Şube Müdürü Adnan Caner, İlköğretim Müfettişi Bekir Caner, Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Tarih Öğretmeni Ahmet Başaran, Denizli Lisesi tarih öğretmenleri Ali Sert, Lütfi İlgün, Mestan Avlar ve Nihat Çetin, Kazım Kaynak Lisesi Tarih Öğretmeni Mustafa Kutluay, Kazım Kaynak Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ali Egerci, Denizli Lisesi rehber öğretmeni Necdet Gökkaya, Anafartalar Lisesi Resim Öğretmeni Mehmet Erişkin, Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgisayar Öğretmeni Mehmet Yamacı ve Ercan Demirci.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!