Tan Tekstil’den Suriye’ye yatırım

Güncelleme Tarihi:

Tan Tekstil’den Suriye’ye yatırım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2010 00:00

Tan Şirketler Grubu, Suriye’ye tekstil yatırımı yapmak için kolları sıvadı. Hama kentine 20 milyon Euro harcayarak dokuma ve tekstil terbiye fabrikası kurulacak.

Haberin Devamı

BÜNYESİNDE Tan Tekstil, Jakar, Tan Gayrimenkul, Asal Havacılık ve Tanser şirketleri bulunan Denizlili Tan Şirketler Grubu, Orta Doğu’ya yatırım kararı aldı. Suriye’ye giderek görüşmelerde bulunan Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tan, Hama kentinde 30 bin metrekare kapalı alana ayda 1 milyon metre kumaş terbiyesi ve 300 bin metre dokuma yapacak 20 milyon Euro maliyetli yatırım için harekete geçtiklerini açıkladı. Şirkette Suriye Devleti ile yüzde 50 ortak olunacak. Yatırım için tüm görüşmelerin tamamlandığını belirten İbrahim Tan, Suriye’de yatırım yapan ilk Denizli şirketi olacaklarını söyledi, “Tüm fizibilite çalışmalarını tamamladık, yeri belirledik. Suriye hükümeti ile mutabakat sağladık. Ancak, Suriye’de yabancı yatırımları cazip hale getirmek için yasal düzenlemelerde eksiklikler var. Arsa tahsisleri, ihracat mevzuatı, vergi ve elektrik istisnaları gibi düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

O.Nuri Boyacı

2. ele garantili satış

Haberin Devamı

ÇANKAYA’da 15 yıldır faaliyet gösteren Özgüleç Elektronik ve İletişim, ikinci el alım satımda müşteri akınına uğruyor. A’dan Z’ye elektronik ürünlerin ikinci elinin satıldığı mağazada yok yok. Ekonomik krizler nedeniyle alım gücünün azalması sonucu büyük bir ilgi gösterilen ikinci el ürünlerin yüksek fiyatlardaki elektronik malzemelerde hayli yoğun olduğunu Özgüleç’teki sirkülasyon da doğruluyor. Şirket yöneticileri cep telefonu, lap top, fotoğraf makinesi, araba teybi ve profesyonel ses sitemine kadar ürünleri sattıklarını belirterek, “En büyük özelliğimiz ikinci ele verdiğimiz garanti” dedi.

Bodrum katında kültür mantarı

? Mehmet YENEN, (DHA)

KÜTAHYA’nın Simav İlçe Tarım Müdürlüğü’nden emekli olan Ahmet Acar, hem çevreye örnek olmak, hem de aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla, oturduğu jeotermal enerjiyle ısınan apartmanın 100 metrekarelik bodrum katında kültür mantarı yetiştirmeye başladı. Eskişehir’den temin ettiği tohumları hazırladığı torbalara eken Acar, 45 gün sonra verim almaya başladı. İlk denemesinde yetiştirdiği yaklaşık 2 ton kültür mantarını kilosunu toptan 3.5 ,perakende olarak da 5 liradan satarak iyi gelir elde ettiğini ifade eden Ahmet Acar, “İkinci ekimden 3 ton rekolte bekliyoruz. Kültür mantarı yetiştiriciliğini Simav’da herkese tavsiye ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Kastaş’ın hedefi dünya liderliği

Tüm işlerinde “müşteri başarısı”nı rehber felsefe olarak benimseyen Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu Kastaş Kauçuk, 29 yıldır ürettiği hidrolik pnömatik sızdırmazlık elemanları ve teknik kauçuk parçalarda dünya liderliğini hedefliyor. Şu anda yurt genelinde 5 şubesi, 59 yetkili satıcısı ve geçen yıl Almanya’nın Hamburg kentinde kurduğu yeni şirket merkeziyle hedefe giden yolda emin adımlarla yürüdüklerini söyleyen şirket kurucusu ve Genel Müdürü Haydar Atılgan, şunları anlattı;
“Kastaş’ı dünya markası yapma hedefimizin temelleri 2006 yılında yaptığımız geniş katılımlı stratejik planlama toplantısında atıldı. Bu toplantıda şirketimizin geleceğiyle ilgili önemli kararlar aldık. Bunlardan en önemlisi Avrupa’da silindir ve makine imalatçı pazarında büyüme idi. Kadromuzu güçlendirdik, yoğun fuar katılımı gerçekleştirdik, makine, ekipman ve özellikle ar-ge için önemli yatırımlar yaptık. Şu anda 290 çalışanımızla 67 ülkede 250’den fazla müşteriye hizmet veriyoruz. Bu da hedefimizi gerçekleştirme yolunda emin adımlarla yürüdüğümüzün göstergesi.”

Tefal’e Agora halkası

Haberin Devamı

GENİŞ ürün yelpazesi ve kalitesiyle küçük ev aletleri konusunda liderliğini sürdüren Tefal, mağazalarına bir halka daha ekledi. Agora Alışveriş Merkezi’nde Ferhan Yakın tarafından açılan Tefal Agora Shop, büyük ilgi gördü. Uzun süredir kalitesine güvendiği Tefal markasına yönelik bir çalışma içine girmeyi planladığını söyleyen Yakın, “Agora gibi gözde bir alışveriş merkezinde imkan doğunca tereddüt etmedim. Tefal kalitesine yakışır hizmet vereceğiz” dedi.

Anadolu kaplanı ödülü Yonca’ya
YONCA Gıda, Anadolu’nun istihdamını en çok artıran 5 şirketi arasına girdi. Fortis ve Ekonomist Dergisi işbirliğiyle yedi yıldır yapılan “Anadolu Kaplanı 500” değerlendirmesinde üretimden hizmete, ar-ge’den satış-pazarlamaya, ithalattan ihracata Türkiye’nin sesinin daha gür çıkmasına katkıda bulunan 500 Anadolu Kaplanı farklı kategorilerde derecelendirildi. Sıralamada yükselerek yerini alan Yonca Gıda, 2009 değerleriyle Anadolu’nun istihdamını en çok artıran 5 şirketi arasında yer aldı. Plaket, düzenlenen törende Genel Müdür Ali İhsan Aksu’ya verildi. 1981 yılından bu yana Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yağ, Manisa Karaağaçlı’da konserve işletmeleri ile üretim yapan Yonca, bu yıl Saruhanlı’daki Saruhan Gıda  ve Konserve işletmelerini de satın aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!