Talepteki artış yeni fabrika kurduruyor

Güncelleme Tarihi:

Talepteki artış yeni fabrika kurduruyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2013 00:00

İZMİR’de halı yıkıma sektörünün en çok bilinen ‘Era111’ markasının üreticisi Sabuncuoğlu Kimya Sanayi, yatırıma hazırlanıyor.

Haberin Devamı

10 yılda yeni bir sektör olarak ortaya çıkıp, yıllık yaklaşık 6 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan pazarın halı şampuanı ihtiyacının yüzde 60’ını karşılayan firma, sektördeki büyümeye paralel olarak hızlı bir büyüme trendi yakaladı.

Genel Müdür Yardımcısı Aslı Aslan, “Kadınların gittikçe daha çok iş hayatına katılması, halı yıkayacak yerlerin kalmaması gibi etkenler, temizlik sektörünü büyüttü” diyerek, Karabağlar’daki mevcut üretim tesisinin yetersiz kalması nedeniyle İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde başladıkları yeni fabrika yatırımının yıl sonunda tamamlanacağını bildirdi. Aslan, fabrika için 1 milyon TL yatırım yapacaklarını belirterek, “Şu anda yıllık üretim kapasitemiz 50 bin ton. İTOB’daki tesisimizle 100 bin tonu bulacak. Bin 250 metrekare kapalı alana sahip bu tesiste kozmetik ürünler ve endüstriyel kimyasallar da üretmeye başlayacağız. Lokomotif ürünümüz olan halı şampuanı yine en önemli ürünümüz olacak. Bu tesiste 40 kişiyi istihdam edeceğiz” dedi.

Çevre dostu

Haberin Devamı

Halı şampuanında hammadde olarak yeşil kimyasallar olarak bilinen çevre dostu ürünler kullandıklarını vurgulayan Aslan, “Era111 halı şampuanı iyi köpürür ve kolay durulanır. Halıda yapışkan bir kalıntı bırakmaz. Ürünümüz antibakteriyeldir ve alerji yapmaz” diyerek, halı yıkama sektörünün Türkiye’de doğduğunu, Avrupa’da yaşayan Türklerin girişimleriyle sektörün son yıllarda eski kıtada da hızlı bir büyüme içine girdiğini belirtti. Aslan, “Avrupa’dan da sipariş alıyoruz. Norveç, Almanya, Fransa, Makedonya, Arnavutluk, Hollanda satış yaptığımız ülkeler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!