Taksici terörü

Güncelleme Tarihi:

Taksici terörü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dalaman Havaalanı'nda karargáh kuran şoförlerin, yolcuların yakınları tarafından bile özel araçla alınmasına izin vermediği, taksiye binmeye zorladıkları belirtiliyor.

Özellere izin yok

GÜNDE ortalama 50 uçağın indiği Dalaman Havaalanı'nda taksicilerin yaptıkları bugünlerde çok kunuşuluyor. Taksicilerin Göcek, Fethiye, Marmaris gibi turistik yörelere gidecek yolcuların, özel araçlarla götürülmesine izin vermediği ileri sürüldü.

Baskıyla bindirme

MUĞLA ve çevresinde, ‘‘Dalaman'da taksiciler özel taşıtla yolcu almaya kalkışanı dövüyor. Yolcuyu taksisine zorla bindiriyor’’ iddiaları yoğunlaştı. 50 yaşındaki turizmci Sami Özçakmak, 20 Mayıs'ta eşini almasına izin verilmediğini iddia etti.

Eşimi zor aldım

ÖZÇAKMAK, ‘‘Alman eşim, kayınvalidem ve baldızımı karşıladım. Arabama bindik. İri yarı biri gelip (Bir daha bunu yaparsan kafanı kırarız. Bizim müşterimizi alamazsın) dedi. Ailem olduğunu söyledim, dinletemedim. İtiş, kakış, küfürleşme oldu, zor kaçtık’’ dedi.

Güçlükle kurtulduk

KAPTAN Yusuf Baba da çalıştığı teknenin sahibi Selim Sayılgan'ı alandan Göcek'e götürmek isterken, taksicilerin saldırdığını belirtti, ‘‘Canımızı zor kurtardık. Bu olay o zaman İçişleri Bakanlığı'na iletildi. Ama soruna hálá çözüm bulunmadı’’ diye konuştu.

YAŞANMIŞ ÖRNEKLER:

Çift özel araçta valizler takside

ADININ açıklanmasını istemeyen, bir turizm firmasınının transfer sorumlusu, ‘‘TÜRSAB sertifikalı taksiciyi, müşterimizi almak için alana gönderdiğimizde taksiciler izin vermiyor. Eşini almaya gelen bir kişi, taksicilerden korkunca eşini kendi otomobiline aldı, valizleri taksiye yükledi. Karı koca önde kendi otomobilleriyle giderken, taksici de arkadan valizlerini götürdü. Bunun için tabii ödeme yapıldı’’ dedi.

YUSUF Baba da Frankfurt'tan gelen kız arkadaşını karşılamaya gittiğini belirtti, ‘‘Arkadaşımla araç parkına geldik. 17-18 yaşlarında bir genç, (Olur mu lan, buradan yolcu alınır mı) diye sataştı. Diğer şoförler de, (Sen bizim namımızı duymadın galiba. Buradan yolcu alamazsın) dedi. Hava gerildi. Beni tanıyanlar araya girmeseydi sorun yaşanacaktı’’ diye konuştu.

SAVUNMA:

Bize yolcu kalmıyor

DALAMAN Taksiciler Kooperatifi Başkanı Nevzat Azdemir, korsan taksilerin sorun yarattığını ileri sürdü. Azdemir, ‘‘179 taksimiz var. 5 yıldır tek tip elbise giyen örnek şoförleriz. Yaz aylarında alana hafta sonlarında 55-60 uçak iniyor. Turistler yurtdışından transfer dahil paket programla geliyor. Bir kısmı kendi aracıyla, bir kısmı servis otobüsüyle gidince ortada zaten yeterince yolcu kalmıyor. Bunun üstüne bir de korsanlar çalışmaya başladı. Ayrıca çok az yolcusu olan tur otobüslerinin parayla yolcu aldığını gördük. Özel aracıyla gidene kimse bir şey demiyor’’ dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ:

Mağdur beni arasın

DALAMAN Emniyet Müdürü Enver Göktaş, bugüne kadar yaşanan sıkıntılardan polise yansıyanları tarafları anlaştırarak çözdüklerini söyledi. Göktaş, ‘‘Yanlış yapanları ikaz ettik. En büyük sorun TÜRSAB belgesi olmadan yolcu taşımaya gelen araçlarda yaşanıyor. Araç acentelere kiralanmışsa, sözleşmesinin TÜRSAB onaylı sureti, taşınacak yolcuların isim listesinin bulunması gerekiyor. Bunlar olursa sorun kalmıyor. Ayrıca özel araçla taksicilik yapan da var. Tanıdık, akraba, eş dostlarını taşıyanlara kimse ses çıkartamaz. Böyle bir olayda mağdurun beni aramasını istiyorum. Gereken yapılır’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!