TAKEV Karşıyaka'da

Güncelleme Tarihi:

TAKEV Karşıyakada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2013 01:14

TAKEV'den Karşıyaka'ya akıllı okul projesi.

Haberin Devamı


İZMİR Karşıyaka İlçesi'nde Türk Alman Kültür ve Eğitim Vakfı'nın (TAKEV) Karşıyaka Özel İlköğretim Okulu törenle açıldı. Akıllı Kampüs konseptiyle 5 bin 200 metrekare alan üzerine inşa edilen okulda, öğrenciler donanımlı laboratuvarlar, modern kütüphane, görsel sanat atölyesi, yüzme havuzu, spor kompleksi ve 24 derslikten oluşan sınıflarda eğitim görecek.
TAKEV Özel İlköğretim Okulu Karşıyaka Kampüsü'nün açılış törenine Almanya Başkonsolosu Marget Haberle, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, TAKEV Okulları Kurucu Temsilcisi Nur Yaraş, TAKEV Okulları Genel Müdürü Gönül Ketenci, TAKEV Okulları Yönetim Kurulu Üyesi Gül Süloş, Türk Alman Kültür ve Eğitim Vakfı üyeleri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

EN İYİ EĞİTİM VERECEĞİZ
TAKEV Okulları Kurucu Temsilcisi Nur Yaraş, akıllı bina ile İzmirlilere ulaşmaktan dolayı gurur duyduklarını belirtti. Yeni kampüs ile öğrencilerin en iyi şekilde eğitim alması için çalışacaklarını belirten Yaraş, “Robotik laboratuarı başta olmak üzere tüm fen laboratuarları, yüzme havuzu, internet bağlantısı ve daha birçok ayrıntıya yer verdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

ATATÜRK'ÜN YOLUNU ÖĞRETİYORUZ
Almanca ve İngilizce çift yabancı dil programı yürüten İzmir'deki tek okul olma özelliğine sahip TAKEV Okulları'nın Genel Müdürü Gönül Ketenci, “Karşıyaka kampusumuzde ara sınıf öğrencilerimiz İngilizce eğitimlerine daha önce aldıkları ingilizce altyapısını kaybetmeden, kaldıkları yerden devam edecekler. Aynı zamanda ikinci bir yabancı dil eğitimine başlayacaklar. TAKEV Karşıyaka Şubesi de aynı zamanda Almanca açısından bir diploma okulu özelliğini de taşıyacak. Dil ve ders eğitimi dışında biz okullarımızda öğrencilerimizi mutlu olmayı, sevmeyi ve güvenmeyi de öğretiyoruz. Öğrencilerimize başarılı olmak doğru yolunu gösterirken Ulu Önder Atatürk izinden asla vazgeçmemelerine de öğretiyoruz” dedi.

KARŞIYAKA’YI KİMSE İTELEMESİN
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, TAKEV Özel İlköğretim Okulu Karşıyaka Kampüsü’nün ilçelerine yakıştığını söyledi. Karşıyaka'da bu tarz okullar görmek istediklerini söyleyen Durak, “Bu okul çocukların yetişmesinde öncelikli rol oynayacak. Burada Atatükçü ve Cumhuriyetin koruyucusu gençler yetişecek. Bu okulun ilçemizde açılmasından çok mutluyum. Karşıyaka’yı artık kimse itelemesin. Karşıyaka’da yatırımların hızlı bir şekilde gelişmesini istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

TAKEV’İ ALMANYA DA TEŞVİK EDİYOR
Almanya İzmir Konsolosu Marget Haberle ise TAKEV'in Almanca eğitimi veren önemli noktalardan biri olduğunu belirtti. TAKEV'in uluslarası değişim programlarında çok iyi olduğunu söyleyen Haberle, “TAKEV Dünya çapındaki okullarla iletişim halindedir. Karşıyaka’da kampüsünün açılmasından çok mutluyuz. TAKEV Okullarını Almanya da teşvik ediyor” dedi.

TAKEV'İN AKILLI OKULA'NDA NELER VAR
Akıllı kampüs konsepti ile hazırlanan Karşıyaka İlköğretim Okulu Kampüsü'nde, eğitim ve güvenlik adına her türlü teknolojik donanım yer alıyor. Donanımlı laboratuvarları, modern kütüphanesi, görsel sanat atölyesi, yüzme havuzu ve spor komleksi ile 5 bin 200 metrekare alan üzerine inşaa edilen okulda öğrenciler, 24 kişilik modern sınıflarda eğitim imkanı bulacak.
TAKEV'in Narlıdere'de ilköğretim okulu, Sahilevleri'nde ise Anadolu ve Fen Lisesi bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!