Tahammülümüz kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Tahammülümüz kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR Adnan Menderes Havaalanı'na charter dışında yurtdışından direkt uçak seferleri olmaması yüzünden bölge turizminin kan kaybettiğini söyleyen İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, acil çözüm gerektiğini belirtti. Antalya'da doluluk oranının yüzde 100'e ulaşmasının tek nedeninin direkt uçuşlar olduğunu kaydeden Demirtaş, ‘‘Ege'nin koyları, denizi, kumu, güneşi, tarihi ve doğal güzellikleri, Antalya ve Akdeniz'le rahatlıkla rakabet edebilir. İsrail'den Antalya'a çok fazla turist geliyor. Telaviv'e gittiğimizde, İzmir'e de gelmek istediklerini ancak direkt uçak olmaması nedeniyle Antalya'yı tercih ettiklerini söylediler. Bu çok ciddi bir sorun. Ege turizminin kan kaybetmesinin en önemli nedeni ulaşım. Gösterilen gerekçeler bahane. Tahammülümüz hiç kalmadı. Biz İzmir'e yurtdışından direkt uçak seferleri konulmasını istiyoruz. Eğer olmuyorlarsa bıraksınlar biz kendi havayolu şirketimizi kuralım. Bu yanlışlar yüzünden, Ege'de doluluk oranı 40'lara kadar düştü. Ne istiyorlar, kendi eyaletimizi mi kuralım yani?’’ diye konuştu.

Derdimizi anlatamadık

ANTALYA Havalimanı'na günde 360 uçağın indiğini ifade eden İzmir Otelciler Birliği Başkanı Haluk Nişlioğlu ise THY'nın İzmir'e yurtdışından uçak seferlerini kaldırarak, sektörü baltaladığını söyledi. Ege'nin tarihi ve doğal güzellikleriyle Antalya'yla rekabet edebileceğini ifade eden Nişlioğlu, ‘‘Tüm girişimlerimize rağmen yanıt alamadık, THY'na bir türlü yurtdışından direkt uçak seferleri konulamadı. Bu yüzden Türkiye'ye İzmir'den giriş yapan yabancı turist sayısı her geçen gün azalıyor. Tüm sektör olarak birararaya gelip, kendi şirketimizi kurmaya hazırız’’ diye konuştu.

Kan kaybı had safhada

TÜRSAB Seyahat Acentaları Birliği İzmir Bölgesi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Alex Baltazzi, Ege'de doluluk oranının yüzde 40'larda kalmasının tek nedeninin ulaşım sıkıntısı olduğunu söyledi. THY'nın yurtdışından Adnan Menderes Havaalanı'na direkt uçak seferleri olmamasını eleştiren Baltazzi, ‘‘Direkt uçak seferi konulması için THY'na defalarca yazı yazdık. Ama aldığımız yanıtlar, (rantabl olmadığı için yurdışına direkt seferleri kaldırdık. İstanbul bağlantılı olmak zorunda, yapacağımız bir şey yok) şeklinde. Bu doğru değil. Ya direkt uçak seferleri konulsun ya da bıraksınlar Egeliler kendi havayolu şirketini kursun. Aksi takdirde Ege'de turizm kalmayacak. Ege turizmi her geçen gün kan kaybediyor’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!