Sürücü yemini

Güncelleme Tarihi:

Sürücü yemini
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

SALİHLİLİ İsmail Yıldızkol, iki hafta önce Konya yakınlarında 8 askerin kaybıyla sonuçlanan trafik kazasından etkilendi. Sürücülerin uyması gereken temel kurallar için ‘‘Sürücü Andı'' hazırlayan Yıldızkol, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'ne sundu.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde öğrenim gördüğü yıllarda Fikir Üretme Merkezi'ni (FÜM) kuran, Salihli'de bir süre sürücü kursu işleten 45 yaşındaki Yıldızkol'un yemin önerisi olumlu karşılandı. Ehliyet alanların sürücü andı içmesi uygulamasına başlanabileceği belirtildi.

Yıldızkol, noterde onaylatarak her hakkını saklı tuttuğu yeminin gerekliliğini ifade ederken, ‘‘Türkiye'de trafik kazaları önlenemiyor. İnsanlar birbirine daha saygılı ve bilinçli olmalı. Diğer meslek andları gibi sürücü andı hazırladım. Bakanlık ilgi gösterdi'' diye konuştu. Namus ve şeref kavramına önem verilen Türkiye'de bu yeminle kazalarda azalma olacağına inandığını belirten Yıldızkol, ‘‘Şoförlere bu yemin ettirilecek. Önümüzdeki günlerde sürücü kitaplarının birinci sayfasına konulacak'' dedi.

Yıldızkol, andın ayrıca yafta şeklinde hazırlanıp şoför tarafından imzalanarak taşıtların camında asılacağını, sürücünün bindiği araçta şoförün yeminli olduğunu göreceğini kaydetti.

Alkollü, uykusuz ve yorgun olarak araç kullanmayacağıma

Aşırı hız hatalı sollama yapmayacağıma

Trafiği düzenleyen tüm kuralları ihlal etmeyeceğime

Başkalarının hayat ve mal haklarına saygılı olacağıma

Milli serveti ve tüm canlıları koruyacağıma

Namusum ve şerefim üzerine and içerim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!