Sürgündeki kraliçe Funda

Güncelleme Tarihi:

Sürgündeki kraliçe Funda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2010 00:00

İki üniversite mezunu olan, ABD’de yüksek yüksek lisans yapan, üç dil bilen, proje rekortmeni 17 yıllık belediye memuru Gül Funda Bük, Belediye Başkanı Şenol tarafından 7 kez sürüldü.

Haberin Devamı

İZMİR’in Gaziemir Belediyesi’nin 17 yıllık memuru Gül Funda Bük görev yeri bir buçuk yılda yedi kez değiştirildiği için dava açtı. İki üniversite bitiren, ABD’de yüksek lisans yapan, üç dil bilen Bük’ün yerine başkanın yeğeni atandı.
12 festival düzenledi
Ankara Üniversitesi’nde muhabese, Anadolu Ünivresitesi’nde işletme okuyan halen ABD’deki Preston Üniversitesi’nde işletme dalında yüksek lisans yapan İngilizce, Fransızca ve Rusça bilen 35 yaşındaki Gül Funda Bük, Gaziemir Belediyesi’nin 17 yıllık memuru. Bük, kendi kurduğu ‘kültür’ biriminin 15 yıl müdürlüğünü vekaleten yaptı. Bu süre içinde 60 farklı dalda kurs açtı, 11 bin kursiyeri eğitti, 12 kez çocuk festivali düzenledi.  Gaziemir Belediyesi’nin halk oyunları topluluğu bir kez dünya, beş kez Türkiye şampiyonu oldu. Gaziemir Belediyesi’ni CHP’li Halil İbrahim Şenol’un seçilmesiyle Bük’ün görev yeri 1.5 yılda yedi kez değişti. Bük, vekaleten kültür müdürü iken sırayla Hesap İşleri, Personel, Gelir, Kaymakamlık, Personel, Ambar ve son olarak da bu hafta başında Sarnıç Çevre Koruma birimine atandı.
Belediye susuyor
Memur olduğu için basına açıklama yapamayan Gül adına, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta “Sürgündeki kraliçe Funda Bük” adlı sayfa açıldı. Başkan Şenol, Bük’ün yerine ise yeğeni Ersin Sayköse’yi müdür olarak atadı. Avukatı Çiğdem Tökel, bir yıl önce Bük’ün görev değişikliklerinin durdurulması ve görevine iade edilmesi için İdare Mahkemesi’nde açtıkları davanın devam ettiğini belirterek, “Bük, 1.5 yılda görev yerinin yedi kez değiştirilmesinden ekonomik, sosyal ve psikolojik olarak çok etkilendi. Devlet memuru olduğu için işten çıkaramıyorlar ama istifaya zorlamak için de her türlü baskıyı yapıyorlar. Bu bir psikolojik savaş. Sürgün olarak gönderildiği birimlere oturması için masa, sandalye bile verilmiyor” dedi. Konuyla ilgili Başkan Şenol ve belediye yetkilileri açıklama yapmaktan kaçındı.

Haberin Devamı

HER PARTiDEN BAŞKANLA ÇALIŞTI

Gaziemir Belediyesi’nin 17 yıllık memuru Gül Funda Bük, bugüne kadar İsmet Kılıç (DSP) Adnan Yüksel (DYP ve Ak Parti iki dönem), Halil İbrahim Şenol (CHP) ile çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!