Süper duman avcıları mesaide

Güncelleme Tarihi:

Süper duman avcıları mesaide
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2009 20:22

İzmir İl Tütün Kontrol Kurulu Başkanı Prof.Dr. Oğuz Kılınç, geçen 19 Temmuz’da uygulanmaya başlanan ‘genişletilmiş sigara içme yasağı’na karşı, tütün endüstrisinin yasağı ihlal çabalarını sürdürdüğünü söyledi.

Yasak olmasına karşın bazı sigara firmalarının üniversite öğrencilerine barlarda, restoran ve birahanelerde sigara tanıtımı yaptırdığını; gelen ihbarlar üzerine tutanak tutulup cezai işlem uygulandığını belirten Prof.Dr. Kılınç, İzmir’de ikram sektörünün yasaya uyumunun iyi olduğunu belirtti. Kılınç, kapalı mekanlarda sigara yasağı uygulamasında denetimlerin saat 03.00’e kadar uzatıldığını söyledi.
Hepimiz sahip çıkmalıyız
Süre uzatmanın yanında baskın kontrollere de başlayacaklarını belirten Prof.Dr. Kılınç, “Ekip bir yeri denetlerken, çalışanlar telefon açıp diğer eğlence mekanlarını uyarıyor. Bundan böyle 10 ekip aynı bölgede aynı ayda denetim yapacak. Bu yasa sağlıklı gelecek nesiller için, hepimiz sahip çıkmalıyız. 580 denitim elemanı çalışıyor Bu yasaya vatandaşlar sahip çıkıyor, uymayanları ihbar ediyor. Vatandaş sahip çıktığı yasanın ihlal edilmesi halinde de yetkililerden müdahale etmesini istiyor. Vatandaşlarımız saat 23.00’e kadar 489 54 54 numaralı telefona şikayetlerini iletebilirler ya da 155’i arayabilirler” diye konuştu. Kılınç, kendisi içen ya da müşterisinin sigara içmesine izin veren 5 taksi şoförüne ceza kesildiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!