Sualtı tutkunları burada buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Sualtı tutkunları burada buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2012 00:00

Birbirinden güzel koyları, plajları ve tarihi ören yerleriyle adından sıkça söz ettiren Çeşme, su altı güzellikleriyle de dalış meraklılarının uğrak yeri haline geldi.

Haberin Devamı

SUALTI dünyasını keşfetmek isteyen yerli ve yabancı turistler, Çeşme’ye yoğun ilgi gösteriyor. Dalış yapılacak doğal ortamlarının çokluğu, barındırdığı mağaralar, deniz dibi ekolojisinin zenginliği, kirlenmenin hemen hemen hiç olmaması, denizin yüzey ve dip sularındaki berraklık, sualtında görüş mesafesinin net ve geniş açılı olması ilginin nedeni olarak ön plana çıkıyor.
Yatak Odası Mağarası, Monem Batığı, Ayrık Taş, No-Name, 88 Taşları, Boğaz Adası, Ildırı Fener Adası, Topuk, Deve Taşları, Madonna, Orkinos Çiftliği, Tektaş, Riko, Mengene, Göbek Taşı, İngiliz Adası ve Vatoz Tarlası ilçedeki en önemli dalış noktaları olarak rağbet görüyor.
1995’ten bu yana Altın Yunus Resort & Thermal Hotel tesislerinde profesyonel eğitmen kadrosuyla hizmet veren Koçluoğlu Dalış Merkezi’nin sahibi Aydın Koçluoğlu, “Büyülü dünyaya adım atmak isteyen ve sonsuz özgürlüğü ellerinin arasına almak isteyenleri, merkezimize dalış yapmaya bekliyoruz” dedi. Dolphinland Dalış Merkezi ortaklarından Mehmet Huz da, Türkiye’de dalış turizminin son yıllarda büyük artış gösterdiğini, ağır sağlık sorunu olmayan herkesin tüplü dalış yapabileceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!