Stat suya battı

Güncelleme Tarihi:

Stat suya battı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2012 00:00

Raporda Görece Köyü, Tahtalı Barajı karşısı, Evka 7, Küner Köyü ve Menderes’te belirlenen arazilerde yapılacak tesisin su kaynaklarına zarar vereceği, ayrıca uçaklar için risk yaratacağı belirtilince yeniden başa dönüldü.

Haberin Devamı

UZUN süredir İzmir’in gündemini meşgul eden “yeni stat” tartışması, İZSU’nun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne gönderdiği raporla farklı bir boyut kazandı. Raporda, güney aksına inşa edilecek stat için belirlenen beş noktanın da su havzası olduğunu belirten İZSU yetkilileri, “Su havzasına stat yapılmaz” şeklinde görüş bildirince yeniden başa dönüldü. İZSU’nun, stat yeri olarak tespit edilen Görece Köyü, Tahtalı Barajı karşısı, Evka 7, Küner Köyü ve Menderes’teki arazilerin tümü hakkında olumsuz görüş belirttiği öğrenildi.

Ağaç kıyımı olmasın

İZSU’nun raporunda, Görece ve Küner Köyü ile Tahtalı Barajı karşısında yer alan arazilerde yapılacak stadın su kaynaklarına zarar vereceğinin altı çizildi. Menderes’teki araziyle ilgili ana sorunun ise yüzde 20’lik eğim ve bölgedeki ağaçlık araziye verilecek zarar olduğu vurgulandı. Ayrıca stat ışıklarının, uçakların Adnan Menderes Havalanı’na iniş-kalkışı sırasında risk yaratacağı kaydedildi. Gaziemir’deki Evka 7 bölgesindeki arazi de hem su havzasında bulunması hem de ışıklandırmanın yaratacağı sorunlar yüzünden seçenek dışı kaldı.

Örnekköy’de sorun yok

Haberin Devamı

Bu gelişmelerin ışığında, stat yapılacak araziler ve inşaat bedelleri karşılığında TOKİ’ye devredilecek Alsancak Stadı ve Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nın gayrımenkul değer tespiti için açılacak ihale de iptal edildi. Yetkililerin, milyonlarca liralık bir yatırımın geleceğini riske atmamak için hassas davrandığı öğrenilirken, Milli Emlak ve Orman Bakanlığı ile yeniden temasa geçen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, güney aksında yeni bir yer bulmak için kolları sıvadı. Kuzey aksı için öngörülen Örnekköy’de ise sorun bulunmuyor.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!