Stat konusu aşureye döndü

Güncelleme Tarihi:

Stat konusu aşureye döndü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2011 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçim öncesi söz verdiği iki yeni stat, Karşıyaka Belediyesi’nden gelen yeni stat planı, Futbol Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’yla ilgili açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın açıkladığı yeni stat plan değişikliği öneresinde yer alan özel mülkiyet arazisinin imar talebi ve TOKİ’nin bu araziyi satışını eleştirdi. Başkan Kocaoğlu, “TOKİ’nin araziyi bu kişiye satması yanlış. Spor alanı olarak kamuya bırakması gerekirdi. Yüzde 3’lük imarı var. Daha önce buraya konut talep edildi, reddettik. Orada kim mevcudun dışında plan yaparsa, alanı imara açarsa mevzuata göre suç işler. İmar değişikliği istenen 100 dönümlük alan kentin nefes alması için ayrılabilir. Yeşil alan olarak kalabilir” dedi.

Bir ben kaldım

Biri kuzeye, diğeri güneye iki stat sözü verdiklerini hatırlatan Kocaoğlu, Buca Stadı’nı kastederek, “Güney bir şey istemediğini, sadece 2.5 milyon TL para verilmesini, var olan stadın kapasitesini artıracaklarını söyledi. Biz de verdik parayı kurtulduk” diye konuştu. Kuzeyde yapılacak statla ilgili dönemin Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Gençlik ve Spor Genel Müdürü ve Bakan Faruk Özak’la oturup konuştuklarını belirten Başkan Kocaoğlu, “25 milyon TL’ye Örnekköy’e 15 bin kişilik Karşıyaka Stadı yapacaktık. El sıkıştık, mutabık kaldık. Vali Cahit Kıraç, Hazine arazisini Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne devretti. Geriye ihaleye çıkılması kaldı. Sonra Özgener stadın küçük olduğunu söyledi. 20 bin kişilik mi, 25 bin kişilik mi olsun, UEFA standardına göre mi olsun derken, laf bir İzmir klasiğiyle aşure oldu” dedi. Kocaoğlu, seçimlerden sonra Futbol Fedarosyonu Başkanı, Gençlik ve Spor Genel Müdürü ve Bakan’ın değiştiğini dile getirdi, “Bir burada Aziz kaldı. Ben de sürekli Bakan’dan randevu istiyorum. Stat konusunu konuşup gelinen noktayı masaya yatırmak istiyordum. Derken, Karşıyaka’dan yeni bir öneri geldi” dedi.

Haberin Devamı

Yanlışa alet olmam

Yeni yapılacak statla ilgili plan değişikliğini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onaylayabileceğini, hatta Başbakan’ın temelini atabileceğini dile getiren Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir’in bu işlerin dışında olduğunu vurguladı. Belediye olarak doğru olan işi yapmak zorunda olduklarını dile getiren Kocaoğlu, şöyle devam etti: “Yanlışa alet olmamak zorundayız. Plan değişikliği önergesi bugün meclise geliyor. İmar komisyonu değerlendirecek. Sonra meclis karar verecek. Yasal olarak sıkıntı var. Meclisin karar vermesi başkanı kurtarmıyor ki! Ben de inceleyeceğim. Uzman olmadığım için detaylı yorum yapamam. Bir defa arazide sıkıntı var. Ayrıca, ulaşım yükünde sıkıntı olabilir. Bakacağız. Bu konuyla ilgili açıklama yapmadan önce bana gelmediler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!