Spordan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Spordan kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2010 23:05

Haberin Devamı

Fileye İZKA simidi

AROMA Bayanlar Voleybol 1. Ligi’nde “devam” kararı alan KSK, 17 kişilik yönetim oluşturulmasının ardından İZKA İnşaat’la sponsorluk anlaşması imzaladı. Ligde İZKA Karşıyaka ismiyle mücadele edecek yeşil-kırmızılı ekip, rakiplerini Atatürk spor Salonu’nda ağırlayacak. Kulüp binasında düzenlenen imza törenine İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, Şube Başkanı Ufuk Kele, Antrenör İsmail Yengil ve oyuncular hazır bulundu. “Şubenin giderleri için gereken desteği sağlayacağız. Mevcut şubeler kapatılmamalı, aksine yenileri açılmalı” diyen Yeşil, Mavişehir’de 15 spor branşında öğrenci yetiştirecek spor koleji açmayı planladıklarını da açıkladı. İsmail Yengil’in antrenörlüğünü yaptığı İZKA Karşıyaka, UPS’ten pasör Gökçe Çiçek Çalışkan (19) ve Eczacıbaşı’ndan libero Buse Kayacan’la (18) anlaştı. Kaf-Kaf, iki yabancı oyuncuyu da deniyor. Ergin KARATAŞ

Pınar Karşıyaka tura çıkıyor

Haberin Devamı

AVRUPA’da yedi yıl sonra yeniden boy gösteren Pınar Karşıyaka, EuroChallenge Cup eleme turu rövanş maçında Hollanda’nın Leiden takımını bugün konuk edecek. Karşıyaka Arena’daki mücadele saat 20.30’da başlayacak. Hollanda’da geçen hafta oynanan ilk maçı 87-65 kazanan yeşil-kırmızılı ekip, rövanşa 22 sayılık skor avantajıyla başlayacak. Karşılaşmanın bilet fiyatları 15 TL olarak açıklandı. Avrupa’da şu ana kadar 51 maç yapan Kaf-Kaf 19 galibiyet, 32 mağlubiyet aldı. Yeşil-kırmızılı ekipte ameliyat olan Andre Smith’in dışında eksik bulunmuyor. Antrenör Hakan Demir, “Taraftarımızın desteğiyle Leiden’i eleyeceğiz” diye konuştu.

Thernand nöbetçi golcü

ALTAY’ın Kongolu futbolcusu Thernand 4 resmi maçta 212 dakika forma şansı bulup 3 gol atarken, Ercan Ertemçöz’ün banko şans verdiği Ergun’u da solladı. Diyarbakır’da golsüz biten maçın son anlarında oyuna dahil olan 22 yaşındaki futbolcu,  kupadaki K.Şeker sınavında 120 dakika sahada kalıp gol de attı. Kongolu santrfor, Denizli’de 59. dakikada Tayfun’un yerine girip takımının tek golünü kaydetti. K. Erciyes randevusunda 27. dakikada sakatlanan Ergun’un yerine oyuna alınan Thernand, skoru 3-2’ye taşıyan golün altına imzasını koydu. Milli takıma çağrılan Altay’ın nöbetçi golcüsü, Ordu’da kadroda yer almayacak. Ligdeki ilk 6 maçın 5’inde ilk 11’de sahaya çıkıp 317 dakika oynayan Ergun ise henüz siftah yapamadı.

Kaf-Kaf’ın ilacı Bolu

Haberin Devamı

KARTAL’ı yenerek ilk galibiyetini alan KSK’nin pazar günü ağırlayacağı Bolu, son üç sezonda yeşil-kırmızılı ekibe hep ilaç gibi geldi. Kaf-Kaf 2007-08’de beş maçlık galibiyet hasretinin ardından 3-0’lık Bolu galibiyetiyle hayat buldu. 2008-09’da rakibini deplasmanda 3-0 yenen yeşil-kırmızılı ekip, sezonun en farklı galibiyetini aldı. Ligin ikinci devresinde 8 maç galibiyete hasret kalarak ilk iki şansını kaybeden KSK, 33. haftada Bolu’yu son dakika golüyle 3-2 mağlup ederek Play-Off’a kaldı. Play-Off’ta ilk maçta Bolu’yla eşleşen izmir temsilcisi, 0-0 biten maçı penaltılarla 3-2 kazanarak finalist oldu. KSK geçen sezon 4-1’lik Hacettepe mağlubiyetinin ardından Bolu’yu izmir’de 2-1 yenerek devre arasına rahat girdi. Ligin son maçındaki 4-0’lık deplasman galibiyeti ise Play-Off öncesi takıma moral dopingi oldu.

Tek rakibimiz Denizlispor

Haberin Devamı

BANK Asya 1. Ligi’nde zirveye demir atan Denizlispor’da gözler hafta sonunda iç sahada oynanacak Kartalspor maçına çevrilirken, Kaptan Levent, “Bu ligde Denizlispodr’un tek rakibi kendisidir” dedi. Güçlü bir kadroya sahip olduklarını ve aldıkları sonuçlarla bunu kanıtladıklarını dile getiren tecrübeli futbolcu, “Ancak haftalar ilerledikçe rakiplerimiz bize karşı daha fazla motive olarak sahaya çıkacaklar. Çünkü lideriz ve şampiyonluğun en büyük adayıyız. Ama hiç kimseden çekinmiyoruz. Bizim tek rakibimiz kendimiz oluruz. Elbette her takım gibi kayıplarımız olacak. Ancak kenetlenerek o zor günleri de aşmasını bileceğiz” şeklinde konuştu. Kaptan Levent, takımın şampiyonluğa gittiği bir dönemde taraftarlardan daha büyük destek beklediklerini sözlerine ekledi.Ferah IŞIK / DENİZLİ, (DHA)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!