Spordan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Spordan kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2009 01:02

Haydi kızlar futbola

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ, (DHA)

ÖDEMİŞ Belediyespor'un bünyesinde açılan yaz spor okulunda eğitim gören sporcu sayısı 500'e yaklaşırken, kızların futbola gösterdiği ilgiden cesaret alan yöneticiler bayan futbol takımı kurmak için kolları sıvadı. Futbol branşına kayıt yaptıran değişik yaş grubundaki 20 kız öğrenci, Antrenör Erkan Karadişlioğlu nezaretinde çalışmalara başladı. Kız öğrencilerin kendilerinden ve ailelerinden takım kurma konusunda sürekli talep geldiğini dile getiren Ödemiş Bld Basın Sözcüsü Özen Bıldır, ’’Yönetim olarak bu taleplere sessiz kalmadık ve bir bayan futbol takımı oluşturmak üzere kolları sıvadık. En kısa sürede maç oynayacak düzeye gelip, lige katılmayı hedefliyoruz’’ dedi. FIFA ve UEFA'nın bayan futboluna çok önem verdiğini dile getiren Antrenör Erkan Karadişlioğlu ise yaz spor okulunda başlayan çalışmaların kalıcı olması dileğinde bulundu.

Pınar Karşıyaka idmana başladı

ÈDAÇKA'dan EMRE Bayev'i alarak transferi erken bitiren Pınar Karşıyaka, sezonu da erken açtı. Antrenör Hakan Demir yönetimindeki yeşil-kırmızılılar, Oyak Reno'dan gelen Alper ile İzmir'de bulunan Valentin, Ömer, Nehir, Serkan ve Cem'in katılımıyla antrenmanlara başladı. Genel Menajer Nihat Mala, Gökper ve Furkan'ın milli takımda olduğunu, Emre Bayev'in ufak bir sakatlık nedeniyle Sırbistan'da tedavi gördüğünü belirterek, ’’Yabancılar da ağustosun ikinci haftasında gelecek. Yerliler erken başlayıp eksiklerini giderecek’’ dedi.

Bornova Bld dışa döndü

ÈGENEL Menajerliğe Önder Bingöl'ün getirilmesiyle transferde gaza basan Bornova Bld, yerli oyuncularda aradığını bulamayınca ağırlığı yabancılara verdi. İlk etapta dört yabancı oyuncuyla anlaşmayı planlayan yeşil-beyazlıların, gidişata göre beşinci yabancıyı da getirebileceği ifade edildi. Genel Menajer Önder Bingöl, ’’Oyun kurucu ve iki numara oynayabilen bir guard, skorer bir forvet, bir dört, bir de beş numarayı kesinlikle yabancıyla geçeceğiz. Bu isimlerin bizi ligde taşıyacak kalitede oyuncular olması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz’’ diye konuştu.

Şeytan'da Serkan ayrılmak istiyor

ALTINORDU'yla iki yıllık daha sözleşmesi bulunan Serkan Yalçın ayrılmak için yönetimden izin istedi. Başkan Bülent Erdik ile bir araya gelen Serkan'ın, ’’2. Lig'de forma giymek istiyorum. Bonservisimde kolaylık sağlarsanız sevinirim’’ dediği öğrenildi. Erdik kimseyi zorla Altınordu'da oynatmadıklarını belirterek, ’’Serkan'a uygun bir bonservis bedeli belirleyeceğiz’’ diye konuştu.

Spor müzesi yolda

İZVAK'ın Levent Ürkmez başkanlığındaki yönetimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret edip spor müzesinden otopark projesine kadar birçok konuda bilgi verdi. İzmir sporunun ve futbolunun sorunlarına ilişkin görüş alışverişinin de yapıldığı ziyaretin faydalı geçtiğini belirten Ürkmez, spor müzesi konusunda Aziz Kocaoğlu'nun kendilerine yardımcı olacağını ifade etti. Büyük kentlerin en önemli sorunlarından birinin de trafik ve otopark olduğunu hatırlatan Ürkmez, yurt dışından bir firmayla bu konuda yeni bir proje hazırladıklarını da dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!