Spor kenti olacak

Güncelleme Tarihi:

Spor kenti olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2013 00:00

Haberin Devamı

Spor tesislerinde inceleme yapmak ve bugün akşam oynanacak Türkiye ile Çek Cumhuriyeti milil maçını izlemek için Manisa'ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ilk olarak Manisa Valilisi Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret etti. Ardından Bakan Kılıç, burada, Turgutlulu hayırsever işadamı Hasan Ferdi Turgutlu'nun 3 bin 550 metrekare alana yaptırıp Kredi Yurtlar Kurumu'na devredeceği ve 4 Milyon TL'ye mal olacak yurt protokolünü imzaladı.


MANİSA MİLLİ MAÇ HAVASINA GİRMİŞ
Bakan Kılıç Manisa'nın tarihi bir gün yaşadığını belirtip, “Manisa tarihinde ilk kez, A Milli futbol takımı sahaya çıkacak. Çek Cumhuriyeti ile oynanacak maç, Manisa'daki ilk milli maç olacak. Bu konu bizim için önemli. Değer verdiğimiz bir konu. Manisa milli maçın havasına girmiş. Başbakan'ın selamları ile geldiğimi iletiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı


MANİSA'YA 4 BİN KİŞİLİK SPOR SALONU
Spor ve Gençlik Bakanı Suat Kılıç Manisa'nın Muradiye İlçesi'ne 4 bin kişilik spor salonu yapacaklarını dile getirip, “Bu daha küçük olarak düşünülüyordu büyükşehir olunca 4 bin kişiliğe çıkırdık. İnşaatına en kısa zamanda başlamak arzusundayız. Manisa bu yatırımı hızlı bir şekilde istiyor. Turgutlu'da Gençlik Merkezi'nin ihalesini Mart ayında yaptık. 1 Milyon TL'yi gönderdik. Manisa'da da Gençlik Merkezi projesi var. İnşaatlar başlayıp bitene kadar geçecek olan süreyi mevcut binaları özel sektörden kiralama yoluna gittik. Bugün kiralık olan Şehzadeler Gençlik Merkezi'ni açacağız. Salihli ilçemize Gençlik Merkezi yatırımı koyduk. Akhisar'a da Gençlik Merkezi'ni kazandıracağız. Türkiye geneleninde 155 Gençlik Merkezi'ne başlıyoruz. Bir kısmının inşaatları devam ediyor. 4'ü Manisa'da. Şehzadeler ve Yunus Emre ilçeleriyle büyükşehirin Manisa'ya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


TRİBÜNLERE SİYASET SOKMASINLAR
Bakan Kılıç Akhisar Stadyumu'ndaki son gelişmenin sorulması ve Akhisar'lı taraftarların Manisa 19 Mayıs Stadyumu'ndaki maçlarda, Başbakan ve hükümet aleyhinde yapılan kötü tezahüratın hatırlatılması üzerine “Hükümet ve Başbakan adına atılan sloganlar saygı sınırlarını zorlayan bir yaklaşım olur. Biz üzerimize düşenleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Başbakan ve hükümet adına zorlayanlar varsa, bu çevreler stadyumlara siyaset sokmaya çalışan çevrelerdir. Maçlar hiçbir siyasi sürece angaje olmadan oynanan ve biten sportif karşılaşmalardır. Tribünler hakaret ve protesto yeri değildir. Akhisar Belediye Başkanı konuyu takip ediyor. Bakanlık projelerin onaylarını verdi. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü onay imzasını attı. İller Bankası stadyumun kredi ile borçlanarak yapılmasını uygun görmüyor. Gayrimenkul değerlendirme ve takası yoluyla yapılmasını öngörüyor. Başbakanımızın stadın yapılması ve hızlandırılması yönünde talimatları var. Böyle bir şey kötü tezahürat yapılıyorsa büyük bir haksızlıktır. Biz iktidar olmamıza rağmen, stadyumları siyasetten uzak tutmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İSTANBUL OLİMPİYAT STADININ FAİZİNİ HALA BİZ ÖDÜYORUZ
Bakan Kılıç, “1990'lı yıllarda başlanarak AK Parti zamanında bitirilen İstanbul'da bir stadyum var. Olimpiyat Stadyumu. İstanbul'da bizim hükümetimizden önce yapılan stadyumun faizlerini biz ödüyoruz. Atılan adımları planlayarak yapmak lazım. Çok sayıda stadyum projesi var. Başka illerdeki stadyumların yenilenmesi ihale edilebilir. Ancak 81 ilde aynı anda stadyum yapımına başlamak iyi bir fikir değil. Manisa'da 4 bin kişilik bir salonu yapıyoruz. Öncelikli ihtiyaç neyse onu yapıyoruz” dedi.


MANİSA'YA 60 MİLYONLUK YATIRIM
Bakan Kılıç bölgelerin spor eğilimlerinin haritasını çıkardıklarını belirtip, “Manisa'nın alt yapısı tamamlandığı takdirde atletizm branşında elit sporcular çıkarabileceğini fark ettik. 2013 yatırım programına atletizm pisti yatırımını koyduk. 2013 yılında ihale noktasında problem çıkmadığı takdirde bitirmeyi planlıyoruz. Manisa'ya yapılacak 4 Gençlik Merkezi, spor salonu ve atletizm pistinin toplam maliyeti 35 milyon TL. Yurtlar ile birlikte Manisa bu yıl 60 milyon TL yatırım alacak” diye konuştu. Konuşmanın ardından Vali Daşöz, Bakan Kılıç'a yörük halısı hediye etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!