Spor Hattı

Güncelleme Tarihi:

Spor Hattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2010 23:39

Haberin Devamı

Buca attı KSK kaptıErgin KARATAŞ / izmir, (DHA)

BUCASPOR’un Gerede kampına katılıp Teknik Direktör Bülent Uygun’un gözüne giremeyince gönderilen gurbetçi Baykal Kulaksızoğlu, Karşıyaka ile anlaştı. Yeşil-kırmızılı yöneticilerin masaya oturup el sıkıştığı 27 yaşındaki gurbetçi orta saha oyuncusuyla bugün üç yıllık sözleşme imzalanacak. İsviçre’de Grasshopers, Thun, Basel ve Young Boys’un kadrolarında yer alan, Almanya’da Christoph Daum’un çalıştırdığı dönemde Bundesliga 2’deki Köln’ün formasını giyen Baykal, İsviçre Ümit Milli Takımı’nda da 21 kez yer aldı. Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri’nde yeni sezonun hazırlıklarını 25 kişilik kadrosuyla kondisyon ağırlıklı antrenmanlarla sürdüren Kaf-Kaf, topla çalışmalara Gerede kampında başlayacak. Brezilyalı Tiago ile denenmeye gelecek Leomir’in hafta sonunda izmir’e gelmeleri bekleniyor.

Haberin Devamı

Ya Onur ya HakanOğuzhan BOYSAN, (DHA)

Orhan Ak’ı almak için temaslarını sürdüren Bucaspor, orta sahayı güçlendirmek için Antalyasporlu Hakan Özmert ile Bolusporlu Onur Tuncer arasında tercih yapacak.

BUCASPOR yönetimi Teknik Direktör Bülent Uygun’un ısrarla istediği Antalyasporlu Orhan Ak’ı renklerine katmak için çalışmalarını sürdürürken, orta sahaya takviye için de Antalyasporlu Hakan Özmert ile Bolusporlu Onur Tuncer arasında tercih yapılacak. Teknik Direktör Bülent Uygun’un Sivasspor’dan öğrencisi olan Onur Tuncer gibi Hakan Özmert’in de bonservis sorunu olmadığı ifade edildi. Sarı-lacivertliler, iki futbolcuyla masaya oturmak için Başkan Mehmet Bektur ile 2. Başkan Seyit Mehmet Özkan’ın yurt dışından dönmesini bekliyor. Şu ana kadar 13,5 milyon TL harcayan Fırtına, forvet, orta saha ve 10 numalı pozisyon için alınacak oyunculara ödencek rakamlarla transfer için ayırdığı 15 milyon TL barajını geçecek. Bu arada Bülent Uygun’un raporu doğrultusunda gönderilen Onur Çubukçu’ya alacaklarına karşılık bonservisinin verileceği bildirildi.

ankara’ya niyet Manisa’ya kısmetM. Hakkı ÖZBAYIRMANİSASPOR’un Serie A takımlarından Catania’dan transfer ettiği Rumen Nicolae Dica siyah-beyazlı kulüple ilk yılı kiralık olmak üzere üç yıllık sözleşme imzaladı. Tarık Almış Tesisleri’ndeki imza törenine Başkan Kenan Yaralı ve yöneticilerin yanı sıra Dica’nın kadın menajeri Anna Mariel de katıldı. Başkan Yaralı süper bir transfer yaptıklarını söylerken, Teknik Direktör Hakan Kutlu, “İki sezon önce Ankaragücü’nde çalışırken istediğim, ancak yüksek bonservis bedeli yüzünden alamadığım Dica, bu sezon Türkiye’ye gelen en iyi yabancılardan biri. Hagi kalitesinde bir oyuncu” dedi. Türkiye’ye Hagi’den daha genç yaşta geldiğini hatırlatan Dica, “Hagi dünyanın takdir ettiği bir futbolcu. Amacım ondan daha başarılı olup, Türk futbolunda iz bırakmak” diye konuştu. Davraz’dan sonra 28 Temmuz’da Hollanda’ya gidecek Tarzan, 2. Lig takımlarından Sparta Rotterdam ve RKC Waalwıjk’in yanı sıra La Liga ekiplerinden Real Sociadad ve yunanistan temsilcisi Xanthi Skoda ile dört özel maç oynayacak.

Haberin Devamı

13'ünde şampiyonDoğan ÇİZMECİ, (DHA)

TURGUTLU Arif Canpoyraz İlköğretim Okulu öğrencisi 13 yaşındaki Furkan Eryılmaz, hafta sonunda Pınarbaşı Pisti’nde düzenlenen Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası 2. ayak yarışlarında 125 cc’de zirveye çıkarak ikide iki yaptı. Geçtiğimiz ay yapılan birinci ayak yarışlarını da ilk sırada tamamlayan genç sürücü Türkiye şampiyonluğu yolunda büyük avantaj elde etti. Ege Motosiklet Kulübü adına yarışan Furkan Eryılmaz 1200 metrelik parkurda 15 tur üzerinden gerçekleşen mücadelde rakiplerine tur bindirerek birinci olurken, “Motosiklet kullanmayı çok seviyorum. Bu spor yaşamımın bir parçası haline geldi. Kendime Kenan Sofuoğlu’nu örnek alıyorum. Gelecekte onun gibi bir şampiyon olmak istiyorum. Şampiyonluk için Önümde birbirinden zorlu 4 etap daha var. Ancak tüm etaplarda birinci olup, adımı zirveye yazdıracağım” diye konuştu.

Gurbetçi Emin Göz-Göz yolunda

Haberin Devamı

? DIŞ transferde 9. imzayı Burak Uca’ya attıran Göztepe, Almanya’da forma giyen Emin Yalın’la da prensipte el sıkıştı. Ali Gültiken’in Emin’in transferini açıklamak için evraklarının gelmesini beklediği öğrenildi. Nürnberg’te yetişen 21 yaşındaki orta saha oyuncusu, geçen sezon Schalke 04’ün kadrosunda yer aldı. Ç.Rizeli Raşit Sevindir’in bonservis problemini çözmesini bekleyen Göz-Göz’de Özcan Kızıltan, Onur Çubukçu için resmi bir girişim yapmadıklarını açıkladı.

Altınordu’nun gözü Kadir’deALTINORDU, 100 bin TL bonservis bedeliyle Buca’ya satılan Kadir’i geri istemeye hazırlanıyor. Şeytan, Gerede kampında bulunan Kadir’in kadroya girememesi halinde Bucalı yöneticilerle temasa geçip bu oyuncuyu kiralamayı planlıyor. Teknik Direktör Yasin Çamtepe, Kadir’in geçen sezon takıma büyük katkı sağladığını belirterek, “Konuyu yönetime götürdüm. Bu kararımı onlar da uygun buldu” dedi. Gurbetçi Ferdi idmanlara çıkmaya başlarken, amatör takımlardan üç oyuncu daha profesyonel yapılacak.

İzmirspor’da Erdinç masada

Haberin Devamı

İZMİRSPOR, Göztepe’nin eski kalecisi Erdinç’i transfer etmek için düğmeye bastı. Sarı-kırmızılı ekibin 2006-2007 sezonunda kalesini koruyan Erdinç’le bugün görüşeceklerini belirten Başkan Lami Hamarat, şartlarda anlaşmaları halinde sözleşme imzalayacaklarını söyledi. Eski futbolcuları Hasan Kostak’ın tavsiyesi üzerine Erdinç’i gündemlerine aldıklarını belirten Hamarat, “Erdinç, askerliğinin bir kısmını Hasan’la aynı yerde yapmış. Zaten Göztepe’de oynadığı dönemden de olumlu referansı var” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!