Spor Hattı

Güncelleme Tarihi:

Spor Hattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2009 21:43

Haberin Devamı

Karşıyaka sarılık oldu

BOLUSPOR’u geriden gelip 2-1 yenerek Bank Asya 1. Ligi’nde ilk yarıyı Play-Off barajında tamamlayan Karşıyaka’da 8 futbolcu sarı kart görürken, Okan, Gurur ve Mutlu’nun cezalı duruma düşmesi can sıktı. Hakem Serkan Çınar’ın KSK’nin aleyhine çaldığı penaltı düdüğü yeşil-kırmızılı futbolcuların sinirlerini gererken, ilk 45 dakikada 7 futbolcuya sarı kart çıktı. Devre arasında futbolcularına hakemle tartışmayı bırakıp oyuna konsantre olmalarını söylediğini belirten Ümit Turmuş, “Boluspor takipçimizdi. Bizim açımızdan çok önemli bir maçtı. Hacettepe mağlubiyeti dengelerimizi bozmuştu. Ama o yenilgiden çıkardığımız dersler sayesinde bu maçı kazandık. Yenik duruma düştük, ama sabırla galibiyeti kovaladık. Skor çok farklı olabilirdi. Son 6 maçtan 5’ini kazandık. Devre arasında yapacağımız çalışmalarla ikinci yarıda seriye devam etmek istiyoruz” dedi. 25 Aralık Cuma gününe kadar izin verilen futbolcular, 2 Ocak’a kadar kendi tesislerinde çalışıp daha sonra antalya’ya kampa gidecek.

Yaralı Altay’da çifte kriz

Haberin Devamı

? Ulaş SAĞ / izmir, (DHA)KONYA’dan eli boş dönen Altay’da yönetim, ilk yarının son haftasında iki önemli krizi kucağında buldu. Takımın en büyük kozlarından biri olan Okan Koç’un sakat olduğu yolundaki açıklamalara rağmen farklı nedenler yüzünden Fuat Yaman tarafından kadroya alınmadığı öğrenildi. Yaman’la daha önce de sorun yaşayan, ama buzları eriten Okan’ın takım Konya’dayken ankara’da kaldığı, çarşamba günü fenerbahçe’yle oynanacak kupa karşılaşmasında da forma giymeyeceği bildirildi. Yönetimin, tecrübeli futbolcuyla ilgili nasıl bir yaptırım uygulayacağı merak ediliyor. Bu arada Konya’ya 13 otobüsle giden taraftarların karıştığı olaylar da sorun yarattı. Taraftarların stat içinde ve dışında çıkan olaylara karışması, otobüs organizasyonunu büyük bir iştahla yapan yöneticilerin başını ağrıttı. Yönetimin, deplasmanlara taraftar götürmeme kararı alabileceği ifade edildi.

Petkim zincir kırdı

DEPLASMANDAKİ son galibiyetini geçen sezonun 9. haftasında ankara’daki Türk Telekom randevusunda alan Aliağa Petkim, Antrenör Halil Üner’in eski takımı Kepez Bld’yi 80-77 yenerek zinciri kırmanın sevincini yaşıyor. Bu sezon Hosley, Gordon, Mc Clinton gibi yıldızların katılımıyla evinde rakiplere göz açtırmayan, ancak deplasmanda farklı mağlubiyetler alan izmir temsilcisi, zor günler geçiren Kepez Bld’ye patladı. Genel Menajer Birtan Saka, “Baştan sona büyük çekişme içinde geçen bir müsabakayı zor da olsa kazandık. Deplasman galibiyetlerinin gerisi gelecek” dedi. Bu arada Aliağa Petkim’in para sorunları nedeniyle Kepez Bld’den ayrılması gündeme gelen Barış Güney ve Levent Bilgin’e kanca attığı öğrenildi.

Bakkal şaştı kaldı

Haberin Devamı

GEÇEN hafta beşiktaş’a kök söktüren Manisaspor’un, Kasımpaşa karşısında tel tel dökülmesi Teknik Direktör Mesut Bakkal’ı isyan ettirdi. “Söyleyecek fazla bir şeyim yok. Mağlubiyeti hak ettik” diyen Bakkal, “Bir hafta önce sergilediğimiz futbolu göz önünde bulundurursak kendimize yakışanı yapamadık. Karşılaşmanın başında iki gol yedikten sonra rakip kaleye yüklenmeye başladık, ancak skoru değiştiremedik. Süper Lig’de ikinci yarı daha yoğun geçecek. Bunu kaldıracak güçteyiz. İkinci yarıda daha istikrarlı bir tablo çizmek istiyoruz. Ara transferde kadroyu takviye edip etmeyeceğimiz konusunda yönetimle değerlendirme yapacağız” dedi. İlk yarıyı 18 puanla bitiren Tarzan, 4 galibiyet, 6 beraberlik, 7 yenilgi aldı.

Denizlispor’un morali sıfır

Haberin Devamı

GAZİANTEP’e deplasmanda yenilerek Süper Lig’de ilk yarıyı siftah yapamadan 7 puanla kapatan Denizlisporlu futbolculara bir hafta izin verilirken, Teknik Direktör Hakan Kutlu gol sıkıntısından yakındı. “Gaziantep’ten daha çok pozisyona girdik, ama atamadık” diyen Kutlu, “Mücadele ve defans açısından sorunumuz yok. Ancak gol yollarında etkisiz kalıyoruz. Yedi puan bizim için sıkıntılı. Devre arasında kadromuzu takviye edip ikinci yarıda kurtuluş mücadelesi vereceğiz” dedi. 17 maçta 11 golü bulunan Horoz, düşme potasının üstündeki Ankaragücü’nün 10 puan gerisinde. Denizlispor 26 Aralık’ta antalya’da kampa girip 3 Ocak’ta kente dönecek.KSK MHK’yi uyardı

Haberin Devamı

PINAR KSK Basketbol Şube Başkanı Ünal Tuncer, MHK’yı hakem atamalarında daha dikkatli olması konusunda uyardı. Kaf-Kaf’ın, Darüşşafaka’yı 76-66 mağlup ettiği maça seyircilerin baş hakem Erşan Kartal aleyhine tezahürat yapması damgasını vururken, Tuncer, “2. haftadaki Banvit maçını Efes Pilsen lehine yönettiği bizzat MHK Başkanı Metin Şahin tarafından açıklanan ve 5 maç ceza verilen Erşan Kartal’ın, bu olaydan sonra ilk kez bizim maçımıza verildi. Kartal’ın, Efes Pilsen’in ikinci takımı olan Darüşşafaka randevusuna atanması çok yanlış oldu. Bu durum hem tribünleri, hem takımımızı gerdi. ” dedi.

Bornova kahroldu

EFES Pilsen maçında arka arkaya aldığı iki teknik faul nedeniyle bir maç ceza alan Antrenör Ajlan Kavasoğlu’nun tribünde oturduğu Bursa deplasmanında Oyak Reno’ya uzatmada 85-82 yenilen Bornova Bld kahroldu. Takımı kenardan yöneten Yardımcı Antrenör Şahin Ateşdağlı kötü günlerinde olmalarına rağmen müsabakayı kazanma noktasına geldiklerini belirterek, “Şanssız bir yenilgi aldık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!