Solucan gübresi çiftliği kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Solucan gübresi çiftliği kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2012 00:00

GEDİZ Havzası’ndaki kirlilik sorununa katkıda bulunmak amacıyla başlatılan ‘Gediz Dostu Çevreci Solucanlar Projesi’ çerçevesinde İzmir’in Menemen İlçesi’nden sonra Manisa’nın Gülkbahçe Köyüne’de solucan gübresi çiftliği kurulacak.

Haberin Devamı

Coca-Cola Hayata Artı Vakfı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Yaşama Dair Vakıf (YADA) ortaklığıyla yürütülen proje çerçevesinde çalışmalara hız verildi.

Proje Koordinatörü Alp Tunay, öncelikli hedeflerinin Gediz Havzası’ndaki su kaynaklarını korunması sağlamak ve kirliliğin önüne geçmek olduğunu söyledi. Tunay, “Proje kapsamında üretilen solucan gübresiyle toprağın organik madde içeriği ve su tutma kapasitesi artırılarak tarımsal sulamada ihtiyaç duyulan su miktarını yüzde 40 ile 60 oranında azaltılıyor.

Böylelikle toprakta ve su kaynaklarında kimyasal gübre kullanımı nedeniyle ortaya çıkan kirliliği ve su kaybını önlüyor. Menemen’deki çiftlikte solucanların sayısı bir milyona ulaştı. Hayvansal atığın yanında bitkisel ve mutfak artıklarıyla beslenen solucanlardan organik madde içeriği yüksek gübre elde edildi” dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!