Söke’nin yöresel yemekleri yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Söke’nin yöresel yemekleri yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2011 21:40

Aydın’ın Söke İlçesi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen Cumartesi Tatları Lezzet Yarışması’nda 44 çeşit yemek arasındad çok zor seçim yapıldı.

Haberin Devamı

Kız Meslek Lisesi ile yerel Söke Eksperes Gazetesi’nin düzenlediği yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Et yemekleri, zeytinyağlı sebze ve ot yemekleri ile börekler olmak üzere üç kategoride yapılan yapılan yarışmaya, kadınların yanı sıra erkekler de büyük ilgi gösterdi. Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer’in eşi Derya Demirezer’in başkanlığını yaptığı Levent Tuna, Halil Özşarlak, Bünyamin Başduran, Muzaffer İşlekel, Adnan Aktaş, Adnan Esgi’den oluşan jüri değerlendirme yapmakta zorlandı.Et Yemekleri Dalı’nda, Ekrem Çulhadaroğlu “şevketi bostan” ile birinci oldu. “Dil peyniri eşliğinde yöresel otlu et sarma” ile Muhittin Can Danacı ikinci, “patlıcanlı paşa kebabı” ile Seyhan Ölmez üçüncü, ‘közde keşke” ile Güldünya Akyol dördüncü oldu.Zeytinyağlı Ot ve Sebze Yemekleri’nde “İzmir usulü enginer dolması” ile Ülkü Balcıoğlu birinci, “imam bayıldı” ile Oktay Mürsel Küçükoğlu ikinci, “yaprak sarmasıyla” Ayşe Çatal üçüncü, “enginar dolma” ile Zeki Kurt dördüncülüğü elde etti.Burcu Usta “Otlu börek” ile bu dalda birinci olurken, “paşa böreği” ile Mukaddes Yoğurtoğlu ikinci, “kıymalı börek”le Leyla Çuhaloğlu üçüncü, “tavuklu paçanga soslu kadayıf böreği” ile Buket Kalkoş dördüncülüğü kazandı. Dereceye girenler çeyrek altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!