Sınırın bir adım ötesinden konuk

Güncelleme Tarihi:

Sınırın bir adım ötesinden konuk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2011 00:00

Yeni pazarlara açılmak için ‘Sınırın bir adım ötesi’ sloganıyla komşu ülkelerin iş insanlarıyla temasa geçen Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED), İranlı meslektaşlarını ağırlayacak.

Haberin Devamı

Hazırgiyim, ayakkabı ve saraciye gibi sektörlerde işbirliği imkanlarını araştırmak için 18 Ocak’ta İzmir’e gelecek heyet, üç gün boyunca görüşmeler yapacak.
BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Porsuk, sınır komşularla ticaretin artırılması ile birlikte bölge barışına da katkı konacağının altını çizerek, “Şu ana kadar bu pazarlara yönelik sarfettiğimiz emeklerin karşılığını almaya başladık. İran pazarının önem kazanmasının temel nedeni en yakın komşularımızdan olması. İkinci neden ise diğer petrol ülkelerinde olduğu gibi gelir dağılımı açısından uçurum olmadığı için her türlü hedef kitlesine erişme olanağımız var. Türk ürünleri de İran’da kaliteyle eşdeğer tutuluyor. Bu avantajı kullanmak istiyoruz” dedi.

TÜM DERNEKLER

Organizasyon çalışmalarının bütün heyecanıyla sürdüğünü ifade eden Porsuk, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD), Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD), İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD), Ege Deri Sanayicileri Derneği ve Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği üyelerinin ikili görüşmelere katılacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!