Sinema Burada Festivali 9 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Sinema Burada Festivali 9 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2009 00:00

78’inci İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenecek olan 9’uncu Sinema Burada Festivali’nin bu yılki onur konukları Fatma Girik, Göksel Arsoy; umut veren oyuncu dalında Melis Birkan olacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin uluslararası nitelikteki ilk fuar organizasyonu İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen etkinliklerden biri olan Sinema Burada Festivali, 9’uncu yılını kutlayacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen festivalin bu yılki onur konukları Fatma Girik, Göksel Arsoy; umut veren oyuncu dalında ise Melis Birkan olacak. 2-6 Eylül 2009 tarihleri arasında İzmir Sanat’ta düzenlenecek festival, Türkiye’nin tek tematik sinema festivali olmak özelliğini koruyor. Festival teması, fuarın teması olan İletişim Teknolojileri ve Telekomünikasyon’dan yola çıkılarak oluşturuldu. Bu yılki tema “Bilgi, Bilişim, İletişim ve İnsan” olacak. Tema kapsamında gösterilecek filmler arasında Azınlık Raporu, Melekler ve Şeytanlar, Göl Evi bulunuyor.

Konuk ülke İspanya

Tema filmleri, Türk sineması örnekleri ve Hisar Kısa Film Seçkisi’ne yer veren Festival’de bu yıl ilk kez başlayacak bir uygulama ise konuk ülke olacak. Festivalin ilk konuk ülkesi İspanya olurken; İspanyol sinemasını yönetmenler Luis Bunuel, Pedro Almodovar, Alejandra Amenabar filmleri temsil edecek. Bu yıl vefat eden usta oyuncu Gazanfer Özcan’ın Beyaz Melek filmiyle anılacağı festivalde, film gösterimleri ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Gençler için kurulan Film Atölyesi ve söyleşilerle renklenen festivalin  yürütücülüğünü Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Adanır üstlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!