Sinem’in hayalleri harika

Güncelleme Tarihi:

Sinem’in hayalleri harika
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2011 21:12

Sekizinci sınıflar Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 2011’in şampiyonu olan Sinem Sınmaz, başarı sırrını, “Çok değil, düzenli çalışma” diye açıkladı.

Haberin Devamı

TV dizisi Dr. House’dan etkilenip kalp cerrahı olmak istediğini belirten Sinem, “Hekim olup sermaye yapacağım sonra da İzmir’de bir eğlence parkı, Disneyland kurup işleteceğim. Çünkü eğlenmeyi çok seviyorum” dedi.

Sinem, emekli Ziraat Mühendisi Ruhan Sınmaz ile İZSU’da Harita Mühendisi olan Levent Sınmaz’ın ikiz kızlarından dünyaya ilk geleni. İkizi Didem’le Karşıyaka Bostanlı’daki Mehmet Seniye Özbey İlköğretim Okulu’ndan mezun olan Sinem, SBS’de ilk 10’a girmeyi beklediğini, birinciliğin sürpriz olduğunu söyledi. SBS sonucunu gece yarısından sonra internetten öğrendiğini belirten süper öğrenci, “Önce Didem’in sonucuna baktık, 485 puan almış. Sonra benimkine baktım, 500 tam puandı. Ortaöğretim Yerleştirme Puanım (OYP) 499.242 idi” diye konuştu.

Haberin Devamı

İkizinin de çok başarılı olduğunu belirten Sinem, “Bazen beni geçtiğinde arkadaşlarım, ‘ikizin seni geçiyor’ diye gaz verirlerdi. Ama aramızda kıskançlık yok, olmadı” dedi. Geçen yıl da SBS de 500 tam puan aldığını, pekçok özel okuldan burs önerilmesine karşın devlet okulunda kaldığını belirten Sinem, “Şu anda bir özel okul düşünmüyorum. Ama kesin olan İzmir’de okuyacağım” dedi.

Futbol, basketbol oynayan, gitar çalan, katıldığı çok çeşitli yarışmalardan Türkiye dereceleri bulunan Sinem, gün boyu gelen kutlama telefonlarına ve röportaj taleplerine yanıt vermek zorunda kalırken, sevincini ailesiyle, arkadaşlarıyla paylaştı

Çok özel öğrenci

İkizi ve sınıf arkadaşı Didem’le Yenifoça’da tatilde olan Sinem, okul müdürü Hasan Dikbaş’ın kendisini ziyarete gelip kutlamasıyla da duygulandı. Dikbaş, “Sinem 6’ıncı sınıfta SBS’de 497, geçen yıl 500 tam puan almıştı. Kendisi, böyle büyük bir başarı beklediğimiz öğrencimizdi. Sürpriz olmadı. Özel bir öğrenci. Akademik başarısı kadar sosyal yönü de güçlü bir öğrencimiz” dedi.

Vali Kıraç altın verdi

Vali Cahit Kıraç, süper öğrenci ve ailesini makamında kutladı, şampiyonu altınla ödüllendirdi. İzmir’in eğitimdeki başarısını sürdürdüğünü belirten Kıraç, “SBS’de ilk 50’de 4, 500’de 22, ilk binde 46 öğrenci var. Öğrencimizi de İzmir’e böyle büyük bir başarı kazandırdığı için kutluyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

İzmir’den eski günlere dönüş

Milli Eğitim İl Müdürü Ragıp Üye de İzmir’in eğitimde yeniden eski başarılı günlerine döndüğünü söyledi, “İmkanı olmayan öğrencilerimizi ücretsiz eğitimlerle sınavlara hazırladık. Öğretmenlerimiz, idarecilerimiz başarı için çok özveriyle çalıştı, öğrencilerini hazırladılar” dedi. Sinem, kutlama maratonuna sınava hazırlandığı Fen Bilimleri Dersanesi’nde nokta koydu. Fen Bilimleri Dersaneleri Kurucusu Ahmet Arıkan, Sinem’i bir buket çiçekle kutladı, başarılarının devamını diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!