Şimşek sıfır çekti

Güncelleme Tarihi:

Şimşek sıfır çekti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2007 00:00

Tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden birini geçiren lacivert-beyazlılar, profesyonel liglerdeki 151 takım arasında galibiyeti bulunmayan tek takım. Geçen yıl uçurumun kenarından dönen İzmirspor, Klasman Grubu'nda mucize peşinde koşacak.

GEÇEN sezonun son haftasında İzmir'de Fethiyespor'la 2-2 berabere kalarak düşmekten kurtulan İzmirspor için 2007-08'in ilk etabı da kabus gibi geçti. Eleme Grubu'nda oynadığı 18 maçta 7 beraberlik, 11 yenilgi alan lacivert-beyazlılar, Türkiye Profesyonel Ligleri'ndeki 151 takım arasında galibiyeti bulunmayan tek ekip olmanın utancını yaşadı. 18 maçta 11 gol atan İzmirspor, kalesinde 30 gol gördü. Geçen yıl aynı periyotta 5 galibiyet, 4 beraberlik, 9 yenilgisi olan Şimşek, 19 puan toplamıştı.

NEŞTER VURULDU AMA

İzmirspor formasını yıllarca giyen Şakir Özkayımoğlu'nu takımın başına getirerek sezona başlayan Mustafa Düzyol yönetimi, kara bulutları dağıtmak için teknik kadroda operasyon yaparak Mithat Eryıldırım-Coşkun Yanlı ikilisine takımı emanet etti. Ara transfer dönemini beklemeden birçok oyuncuyla yollarını ayırıp altyapıdan yetişen gençleri takıma monte eden İzmirspor, biraz toparlanır gibi oldu, ama gol krizine çözüm bulunamadı.

MUCİZE ARAYACAKLAR

Borç batağına saplanan Şimşek kulüp gelirlerine konulan hacizler ve camia içinde yaşanan çekişmeler yüzünden her geçen gün biraz daha kötüye gitti. Paralarını alamayan, karın tokluğuna formasını ıslatan futbolcular psikolojik baskı altında ezilirken devre arası tatili imdada yetişti. İzmirspor camiası, 1-8 Ocak'ta yapılacak kongrede güçlü bir yönetim kurulmasını, mevcut kadronun takviye edilmesini dört gözle bekliyor.

Başkan adayları liste telaşında

İZMİRSPOR'da 1-8 Ocak'ta yapılacak genel kurul öncesi geri sayım başlarken, başkan adayları Mustafa Düzyol, Mehmet Pamuk ve Şakir Uzun çalışmalarını sürdürüyor. Mevcut yönetimin hafta içinde radikal kararlar alması beklenirken, Mithat Eryıldırım'ın yerine düşünülen Altan Çetindağ konusunun da netlik kazanacağı bildirildi. Mehmet Pamuk, listesine almayı planladığı arkadaşlarıyla bugün toplantı yapacağını, çıkacak karara göre hareket edeceklerini açıkladı. Öncelikle camiada birlik ve beraberliği sağlamak zorunda olduklarını belirten Şakir Uzun ise bu ortamı sağlayacak her türlü hareketin içinde yer alabileceklerini dile getirdi.

Stres bitird yüzler gülmedi

İZMİRSPOR, Şakir Özkayımoğlu'nun nezaretinde çıktığı ilk sekiz maçta şeytanın bacağını bir türlü kıramazken, Mithat Eryıldırım döneminde de galibiyet hasreti sürdü. Özkayımoğlu sekiz maçta üç beraberlik, beş yenilgi (İzmirspor: 1-Mersin: 2, Adana DS: 2-İzmirspor: 0, İzmirspor: 0-Buca: 0, Fethiye: 3-İzmirspor: 0, İzmirspor: 1-Uşak: 1, Alanya: 2-İzmirspor: 0, İzmirspor: 2-Turgutlu: 5, İzmirspor: 1-Afyon: 1) aldı. Eryıldırım ise 10 karşılaşmada 4 beraberlik, 6 mağlubiyet (Marmaris: 1-İzmirspor: 1, Mersin: 2-İzmirspor: 0, İzmirspor: 1-Adana DS: 3, Buca: 2-İzmirspor: 1, İzmirspor: 1-Alanya: 2, Turgutlu: 2-İzmirspor: 1, Afyon: 0-İzmirspor: 0, İzmirspor: 0-Marmaris: 0) elde etti.

Güvenerek hata yaptık

İZMİRSPOR Başkanı Mustafa Düzyol, sezon başında transfer konusunda teknik heyete güvenerek hata yaptıklarını söyledi. Şakir Özkayımoğlu'nun dümende olduğu dönemde takıma katılan birçok oyuncudan istenilen verimi alamadıklarını belirten Düzyol, ’’Kaleciye ihtiyaç olduğunu söylediler, ama gol yollarında büyük sorun yaşadık. Hatalı transferlerin yanı sıra maddi sıkıntılar da takımı olumsuz etkiledi. Kulüp üzerinde 47 icra var. Klasman Grubu öncesi yapacağımız takviyelerle ligde kalacağımıza inanıyorum’’ dedi.

Büyük aşama kaydettik

ŞAKİR Özkayımoğlu'nun istifasının ardından 9. haftada takımın başına geçen Mithat Eryıldırım, göreve geldikleri günden itibaren büyük aşama kaydettiklerini söyledi. ’’Çok gol yiyen, az gol atan bir takım devraldık’’ diyen Eryıldırım, ’’Taktik anlayışımızı değiştirdik, idmanlarda kondisyon ağırlıklı çalışmalar yaptık. Dirençli bir defans oluşturmamıza rağmen, forvet ve iyi bir oyun kurucumuzun olmaması nedeniyle ilginç olsa da 3-7-0 gibi bir taktikle oynadık. Nokta transferler yapıp iyi bir hazırlık dönemi geçirerek ligde kalacağımıza inanıyorum’’ diye konuştu.

Gol yollarında sıkıntı büyük

İZMİRSPOR Kaptanı Serdal Boyraz, sezon başından beri galip gelememenin stresini üzerlerinden atamadıklarını söyledi. ’’Şans yüzümüze gülmedi’’ diyen Serdal, ’’Birçok maçta üstün oynamamıza rağmen kazanamadık. Gol yollarında biraz daha yetenekli oyunculara sahip olsaydık, konumumuz farklı olurdu. İzmirspor camiasına yakışmayan bir yerdeyiz. Düşmeyi aklımızdan bile geçirmiyoruz. İzmirspor'un düşmesine izin vermeyeceğiz’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!