Silonun önüne çiçekten duvar

Güncelleme Tarihi:

Silonun önüne çiçekten duvar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

ALSANCAK'ta Toprak Mahsulleri Ofisi'nin silosunun boyanmasına İzmirliler destek verirken, renk konusunda, deyim yerindeyse, ‘‘Her kafadan bir ses’’ çıktı. Hürriyet EGE'ye faks çeken İzmirliler silonun genellikle gözalıcı değil, pastel renklere boyanmasını önerdi.

REKLAMCI Hakkı Kesirli, siloyu boyanması yerine, yeşil paravanla gizlenmesini önerdi. Kesirli, ‘‘Siloya 2 metre mesafede tel karkas yapılarak uzmanların önereceği sarmaşık ve çiçekler sarılabilir. Böylece herkesin merakla seyredeceği dev bir yeşil duvar ortaya çıkar’’ dedi.

Silo’yu herkes beğenecek

İZBETON Genel Müdürü Hüsamettin Ender, siloyla ilgili ortaya çıkacak sonucu herkesin beğeneceğine inandığını söyledi. Ender, herkesin kabul edeceği, tartışma yaratmayacak şekil ve renkler için Türkiye'nin en ünlü ressamlarından, Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Adem Genç'i getirdiklerini belirtti. Silonun tek renge boyanmasının da gözü yorabileceğini söyleyen Ender, ‘‘Ortaya bir heykel koyun. Üç heykeltraşa da düşüncelerini sorun. Hepsi farklı şeyler söyleyecek; eleştirecek veya göklere çıkaracaktır. Ancak, biz Alsancak Meydanı ve çevresini nasıl vatandaşların onayıyla güzelleştirdiysek, silonun boyanmasını da vatandaşın desteğiyle yapacağız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!